nutrició

Vi versus cervesa, infografia de calories

Un estudi de la revista digital Wine Folly revela dades interessants pel que fa a la salut sobre el consum moderat de vi o cervesa

​Què té més calories, una cervesa o un suc de taronja?

| 05/06/2017 a les 14:04h
Arxivat a: Per aprendre'n, cervesa, Vi vs cervesa, Wine Folly
La publicació digital nord-americana Wine Folly que va néixer el 2011 i produeix vídeos, articles i imparteix cursos, tot sempre relacionat amb el món del vi, té un article publicat de la mà de la sommelier i experta en vi Madeline Puckette, en què posa el vi i la cervesa cara a cara. En aquest article titulat Vi vs Cervesa: Què és millor? Puckette posa especial atenció als beneficis de beure, incloent les calories del vi versus les de la cervesa.

Beneficis per a la salut del vi i la cervesa

Segons les investigacions de Wine Folly, tant la cervesa com el vi tenen alguns beneficis de què les begudes alcohòliques destil·lades no gaudeixen. Per exemple, el vi negre té un alt contingut en tanins, els quals protegeixen contra malalties del cor. D'altra banda, la cervesa és una font significativa de silici, per això millora la densitat òssia i redueix el risc d'osteoporosi a tots aquells que en beuen -sempre amb moderació!-.
 


No tots els vins i cerveses tenen les mateixes calories

Tenint en compte que hi ha vins o cerveses que tenen un percentatge més alt d’alcohol que d’altres, les calories totals varien moltíssim. Per tant, per fer un estudi d’aquestes característiques Wine Folly escull un vi sec no gaire alcohòlic (Standard wine) i també una cervesa més aviat lleugera (Ale), per tal de tenir el mínim de calories d’ambdues begudes. (Si feu un cop d'ull a la infografia es pot determinar que les cerveses Ale/Ipa  tenen més calories que les cerveses Larger i que els vins amb un 15% d’alcohol, com un Cabernet Sauvignon de Califòrnia, tenen més calories que, per exemple, un Riesling alemany.)

Segons la investigació de Wine Folly una ampolla de vi conté unes 750 calories i un paquet de sis cerveses (Ale) en suma 900. També, una copa de vi estàndard (6oz) per nit, durant una setmana, suma un total de 1.260 calories (i de 9,1 a 19,3 CARBS -carbohidrats-). Mentre que una pinta (14oz) per nit durant una setmana, fan un total de 1500 calories (i de 15,6 a 22,4 CARBS).

D'altres dades relacionades directament amb la salut dels consumidors consideren que els bevedors de vi tenen un 34% menys de taxa de mortalitat que els consumidors d’altres begudes alcohòliques. També posa èmfasi a la funció cerebral, que segons els estudis disminueix a un ritme considerablement més ràpid en els no bevedors que en els bevedors moderats.

Les fonts que Wine Folly va utilitzar al llarg de l’estudi:

- Un estudi final amb 2468 homes, durant un període de vint-i nou anys. Publicat a Journals of Gerontology l’any 2007.
- Un estudi de la Universitat de Columbia, a 1.416 persones publicat a Neuroepidemiology, el 2002.
- Un estudi de la Universitat de Columbia, durant un període de vuit anys fet a 3.176 persones, publicat a Stroke, el 2006.
- Un estudi fet a 369.862 durant un període de dotze anys, a la VU University Medical Center d’Amsterdam, publicat a Diabetis Care el 2005.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca