Josep Grau Viticultor aposta per implementar tastos de vi i pensament visual a ‘Tast de Vins’, Barcelona

El celler de la DO Montsant estrena un e-commerce per a clients privats en què també es podran reservar les sessions de tast

Aprendre a tastar. Curs de tast, Volum VI

| 18/05/2017 a les 10:09h
Arxivat a: Cellers, Josep Grau Viticultor, Tast de Vins

El celler Josep Grau Viticultor (DO Montsant) aposta per desenvolupar un nou estil de tastos, basats en la tècnica del “Visual Thinking” o pensament visual. Els participants col·laboraran activament durant la sessió mitjançant l’elaboració de dibuixos, esquemes o pictogrames, en
dinàmiques de participació invertides, descrivint el que senten durant el tast dels
vins seleccionats. Les tècniques de pensament visual reafirmen la filosofia del celler Josep Grau Viticultor: “Si la vida et frena, para i escolta”, i permeten desenvolupar nous estils de comunicació entre l’elaborador i el tastador no professional, així com assegurar l’empatia entre tots dos i enfortir la comunicació a l’hora d’avaluar els vins.

La tècnica del “Visual Thinking” permet al tastador sentir-dir-fer i pensar (feel, say, do and think), quatre estadis diferents per apropar-se al vi i gaudir-lo. L’activitat proposa un diàleg constant entre elaborador-vi-consumidor i, al mateix temps, omplir la trobada de color, idees, vida i bon humor. L’aposta per aquest nou estil, més modern i desenfadat, permet equilibrar professionalitat, humanitat i diversió.

Els tastos de pensament visual es desenvoluparan a l’espai “Tast de Vins” d’El Born (c/ Canvis Nous, 13), a Barcelona, amb reserva prèvia. En arribar al tast, els assistents rebran un llibre fet de paper de llavors per escriure-hi les sensacions que els suggereixen les aromes dels vins però també podran dibuixar les impressions que tinguin quan coneguin els noms i les històries que amaguen les etiquetes i que l’elaborador els descobrirà, com la fluïdesa de “L’Efecte Volador”, el so de “Vespres”, la calidesa de “La Florens”, el sentiment de “Regina”
i l’autenticitat de “Granit”.

Els tastos invertits proposen descobrir no només la qualitat dels vins sinó, també, l’elaborador i per això l’activitat es planteja com un joc de descoberta i de creativitat que requereix la implicació de tots els assistents. “Els vins neixen del present i del passat de qui els elabora, del terrer que els envolta, de les vinyes que el creen, dels foudres que el crien i de les sensacions de qui els prova. No volem que els nostres vins siguin només un element numèric en una guia, ni una nota de tast que sempre queda curta, per això volem pensar diferent i sobretot fer-ho diferent” explica Josep Grau, viticultor i propietari. I afegeix: “Volem sumar 
la innovació a la tradició, fent tastos a la inversa per posar el focus en els valors humans, en les persones, en mostrar més que en dir, en la col·laboració i en incitar a l’acció”.

L’activitat està pensada per a particulars i per a grups reduïts interessats a apropar-se al món del vi des d’una vessant més creativa i estarà disponible al nou espai web de “Tast de Vins” que també oferirà als clients privats la possibilitat de comprar en línia els vins del celler Josep Grau Viticultor. A l’ e-commerce poden trobar-se exemples pràctics de “Visual Thinking” que s’han realitzat en alguns dels últims tastos del celler de la DO Montsant. 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
L'Ajuntament de Colau ha denegat una campanya a la DO Catalunya alegant que la imatge i el contingut poden fomentar el consum d'una beguda alcohòlica, al mateix temps que permet campanyes de cannabis
01/01/1970
Arrels del Vi celebra 10 anys el 3 i 4 de juny a Sant Martí d’Empúries i presenta els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi
Celler Waltraud de Torres a Pacs del Penedès | Torres
01/01/1970
Experts internacionals debaten sobre la importància de l’energia solar a la indústria i a les llars | Per què és tan difícil implantar energies renovables?