​El proper mes de juny, arriba la 3a edició de La Cimera del Xarel·lo

La Cimera del Xarel·lo es tornarà de celebrar a l'Ermita de Foix, l'últim dilluns del mes de juny, el dia 26

Macabeus catalans, 6 vins blancs imprescindibles

| 10/05/2017 a les 19:23h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Actualitat, DO Penedès, Xarel·lo, La Cimera del Xarel·lo, 3a edició de la Cimera del Xarel·lo
La tercera edició de La Cimera del Xarel·lo ja té data. Com és habitual, l’Ermita de Foix tornarà a acollir aquesta singular mostra el darrer dilluns de juny, el dia 26 de juny. Durant la jornada, més de trenta cellers i elaboradors oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo, en una trobada que reuneix professionals del sector. 

El gran atractiu de La Cimera: els cellers i els seus  monovarietals

Una de les singularitats de La Cimera del Xarel·lo és el seu origen. L’esdeveniment és una activitat promoguda pels propis cellers participants. Una trobada que serveix per degustar monovarietals elaborats 100% amb la varietat xarel·lo, però interpretats de diferents maneres: joves, envellits amb barrica, caves, clàssics, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços... Una àmplia gamma de propostes que demostra la varietat de referències que existeixen al Penedès.

A la tercera edició de La Cimera del Xarel·lo hi participaran Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Castellroig, Colet, Coma Romà, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Finca Parera, Giró del Gorner, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas Comtal, Mas dels Clavers, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Raventós i Blanc, Suriol, Terra de Marca, Ton Rimbau, Torre del Veguer, Vins de Foresta, Vinya Oculta i Vinyes Singulars.

Una mostra que es consolida

Durant la segona edició de la mostra, es van poder tastar més de 100 referències en un entorn màgic: l’Ermita de Foix, un indret on gaudir d’unes vistes de 360º propi del Penedès. La cita va acollir més de 400 professionals entre elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restaurants...

Les característiques úniques de La Cimera del Xarel·lo han traspassat fronteres. En la darrera edició van assistir-hi professionals d’altres països com Bèlgica, Canadà, Suècia o Brasil. Per als cellers participants, La Cimera del Xarel·lo és una trobada amb els amants i professionals del vi on intercanviar opinions, reflexions i reivindicar la varietat insígnia del Penedès, el xarel·lo, a partir de cadascuna de les interpretacions que es poden tastar durant l’acte.

 

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
La intervenció del Ministeri d’Hisenda ha bloquejat les partides dels ajuts previstos dins del Programa de Desenvolupament Rural, sanitat vegetal i animal, gestió forestal sostenible i cooperatives, entre d’altres | Així ho ha explicat la consellera Serret a les organitzacions agràries en el marc de la Taula Agrària
01/01/1970
Deu cellers van rebre la visita dels professors suïssos experts en vins en una acció organitzada per l'Institut del Cava per promoure el coneixement dels Caves en aquest important mercat d'exportació
01/01/1970
Aquesta iniciativa promoguda per Pimecava, ha permès reunir en un mateix espai a professionals del sector i a públic final, amb l’objectiu de fer-los descobrir de la mà dels propis elaboradors l’excel·lència dels vins escumosos d’alta qualitat