FIVIN

​Dues copes de vi negre ajuden a cremar greixos?

Amb l'arribada del bon temps s'inicia la temuda “operació bikini”. Però aquest estiu serà més fàcil desfer-se dels quilos de més, ja que dues copes de vi ajuden a cremar el greix corporal

Es aconsellable portar una alimentació sana i un estil de vida saludable com és la Dieta Mediterrània. Així com un consum moderat i responsable de vi.

El vi i la salut, coneixements claus per a la formació dels futurs professionals del sector de la restauració

| 24/04/2017 a les 14:32h
Arxivat a: Espai Nutrició, FIVIN

Tres estudis científics corroboren les bondats del consum moderat del vi sobre la salut, entre elles, la d'ajudar a cremar greixos.

Com ens ajuda el vi a l'hora de seguir una dieta de pèrdua de pes? Existeix un compost fenòlic present en la pell dels raïms negres que permet cremar greixos, el resveratrol. Un component que també ajuda en la prevenció de malalties com l'Alzheimer.

El resveratrol té un gran poder antioxidant capaç de millorar el rendiment físic, la força muscular i la funció cardíaca. Prendre una o dues copes de vi equivaldria a una sessió de cardio, dosi diària recomanada (250 ml/dia).

La ingesta de vi implica que el cos consumeix més calories i en conseqüència, ajuda a mantenir un pes més saludable.

El resveratrol pot millorar la conversió de greix blanc en greix marró i, per tant, prevenir parcialment l'obesitat. Segons, l'estudi de la Universitat Estatal de Washington fruites com el raïm permeten convertir el greix blanc (que és el que emmagatzema energia en forma de grans gotes de greix) en greix marró (que té gotes molt més petites i les crema) produint calor.

Un altre valor del vi són els seus compostos fenòlics presents en el raïm negre, que es divideixen en dos: flavonoides i no flavonoides. Aquests últims resideixen en el resveratrol i actua sobre els radicals lliures que danyen les cèl·lules i alhora, tenen un efecte neuroprotector. L'estudi de l'Escola de Salut Pública Chan de Boston explica que els flavonoides ajuden a no guanyar pes. Pel que és recomanable portar una dieta rica en aliments amb flavonoides. A més del vi, els flavonoides es troben en diverses fruites i verdures, en la xocolata amarga o la fruita seca, per exemple.

També està contrastat que el vi negre conté vitamines A, C i B, així com una acció bactericida i alhora, funciona com un depurador del colesterol de l'organisme (ajuda a reduir el colesterol dolent – LDL- i augmentar el bo – HDL-).

Referències científiques:

* Improvements in skeletal muscle strength and cardiac function induced by resveratrol during exercise training contribute to enhanced exercise performance in rats. DOI: 10.1113/jphysiol.2012.230490

* Dietary flavonoid in take and weight maintenance: three prospective cohorts of 124 086 US men and women followed for up to 24 years. BMJ2016; 352 DOI: 10.1136/bmj.i17

* Resveratrol induces brown-like adipocyte formation in white fat through activation of AMP-activated protein kinase (AMPK). International Journal of Obesity DOI:10.1038/ijo.2015.23

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable