formació

​Curs d’especialització en formatges catalans

Organitzat per l’Espai del Vi Català, aquesta formació consta de quatre sessions que tindran lloc els dies 8, 15 i 22 i 27 de maig

5 formatges artesans catalans que has de conèixer

| 11/04/2017 a les 21:37h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Per aprendre'n, Formatges catalans, Espai del Vi Català, Ramon Rosset, Curs d'especialització en formatges


L’Espai del Vi Català continua organitzant tallers i activitats formatives al voltant del vi i d’altres productes de la gastronomia catalana. Una de les properes jornades previstes és un curs de formació sobre formatges del país en el qual es podrà aprendre -i gaudir- quines són les característiques de cada producte en funció de la seva procedència o mètode d’elaboració. 

Dirigit per l’expert Ramon Roset, el curs donarà eines per entendre com són els formatges de cabra, d’ovella, de vaca; parlarà dels serrats, dels de tupí, els frescos o brossats; i permetrà descobrir les principals diferències dels formatges en funció de la zona d’elaboració, ja sigui la Vall d’Aran, la Garrotxa, la Selva, entre d’altres. Tot plegat, a partir de quatre sessions teòriques en les quals, a més, es comptarà amb la participació d’un formatger en actiu que explicarà la seva experiència en primera persona.

El calendari de sessions d’aquest curs és el següent: 
 
SESSIÓ 1 – Formatger convidat: Salvador Maura (Mas d’Eroles)
Dilluns 8 de maig. De 17:00 h a 21:00 h


– Introducció a les tècniques d’elaboració de formatges
– Classificació dels formatges
– Principals defectes dels formatges
– Tast de formatges de vaca
 
SESSIÓ 2 – Formatger convidat: Jordi Arroyo (Formatges Artefor)
Dilluns 15 de maig. De 17:00 h a 21:00 h


– Tall i servei dels formatges
– Conservació dels formatges
– Tast i anàlisi sensorial de formatges
– Tast de formatges de cabra
 
SESSIÓ 3 – Formatger convidat: Pere Pujol (Formatgeria del Molí de Ger)
Dilluns 22 de maig. De 17:00 h a 21:00 h


– Geografia dels formatges catalans
– Situació actual de l’elaboració de formatges a Catalunya
– Fires, concursos y el turisme del formatge a Catalunya
– Tast de formatges d’ovella
 
SESSIÓ 4
Dissabte 27 de maig. De 10:00 h a 14:00 h 
Visita a una formatgeria artesanal
on podrem veure els diferents passos de l’elaboració del formatge, des de la munyida dels animals fins a la cambra de maduració.

Per a més informació o reserva de places: 
[email protected]; o al telèfon 607 349 347

* S’oferiran preus especials per als antics alumnes de l’Espai del Vi Català.  

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable