enoturisme

Codorníu proposa 3 rutes enoturístiques inèdites per a amants del cava

Rutes amb bicicleta, visites inèdites a la torre de la família Raventós, brunchs entre vinyes ... grans plans enoturístics per a Setmana Santa

El celler més antic d'Espanya, amb més de 450 anys d'història, acaba de ser triat millor Visitor Center del món

​La revista Forbes reconeix Codorníu com l'empresa més antiga d'Espanya

| 22/03/2017 a les 10:23h
Arxivat a: Enoturisme, Codorníu, enoturisme

Codorníu estrena propostes enoturístiques per descobrir el seu celler centenari a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), el més antic d'Espanya. Rutes per submergir-se, de forma diferent, en els seus 450 anys d'història, el terroir on neixen alguns dels seus caves i el conjunt modernista on s'ubica el centre neuràlgic del grup, declarat Monument Històric Artístic Nacional.

Després d'haver estat escollit Millor Visitor Center del món en els «Wine Tourism Awards» (The Drinks International), el celler proposa noves rutes per a cavalovers:

Ruta Puig i Cadafalch: la torre de la família Raventós obre les seves portes per primera vegada

Es tracta d'un viatge a la fi del segle XIX, quan Puig i Cadafalch, deixeble de Gaudí, accepta l'encàrrec de construir uns cellers per Codorníu. En aquell moment, l'arquitecte tenia només 31 anys, però ja li avalaven obres com Els 4 gats, la casa Macaya o la casa Amatller del Passeig de Gràcia.

En commemoració als 150 anys del seu naixement, Codorníu estrena la ruta Puig i Cadafalch per descobrir l'idil·li que van viure el món del cava i el modernisme. Per primera vegada, la família Raventós obrirà les portes de la torre familiar, un excel·lent exemple de l'arquitectura modernista i obra mestra de Puig i Cadafalch que té molts elements en comú amb alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat comtal.

La ruta recorre l'obra de l'arquitecte (caves, galeries subterrànies, etc.) i mostra documents històrics, com les cartes de Puig i Cadafalch a Manel Raventós. Per acabar, un complet esmorzar-dinar amb cava a la torre familiar, residència dels Raventós fins als anys 80, que per primera vegada i en exclusiva podrà visitar en honor a l'arquitecte. més informació

Ruta Anna: coneixent a la "pubilla" de la família i el cava que la honora

És la nova ruta de Codorníu dedicada al seu cava més emblemàtic i a qui va ser l'últim membre de la família Codorniu que va portar aquest cognom. En el seu honor, el 1983, el celler va elaborar el primer cava amb raïm chardonnay de la història, l'Anna de Codorníu, que avui és el seu cava icònic.

La visita comença a la sala Puig, "la Catedral del Cava", i recorre l'obra arquitectònica de Josep Puig i Cadafalch, declarada Monument Històric Artístic el 1976. Segueix pel museu i el "Celler Gran", descendeix 20 metres sota terra a les caves subterrànies amb més de 30km de túnels, on encara es pot veure l'antiga maquinària i acaba en el nou espai Anna. Es tracta d'un elegant lounge creat especialment per degustar els caves Anna (Anna Blanc de Blancs, Anna Blanc de Noirs i Anna Rosé) acompanyats d'un aperitiu. 

Ruta La primavera del cava: pedalant entre vinyes

La ruta s'endinsa a les vinyes del Penedès i recorre, entre ceps, el paisatge on neixen alguns dels caves Codorníu més especials. Pedalant a ritme tranquil, el passeig permet descobrir el cicle de vida del cep. A la primavera, es pot observar el plor de la vinya, el moment en què les vinyes "ploren" un líquid incolor just abans que comencin a treure el cap els nous brots. Per a un passeig encara més relaxat, es pot optar per bicicletes elèctriques.

Després del recorregut, la ruta inclou una visita a les caves modernistes, una degustació d'escumosos i un pícnic entre vinyes. Una saludable i deliciosa forma de descobrir el celler i el paisatge que l'envolta.

A més, Codorníu segueix oferint altres visites en grup o exclusives, esmorzars entre caves, degustacions especials, cursos d'iniciació al tast, etc. Experiències singulars per descobrir l'origen del cava. més informació
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca