fires

La Fira del Vi de Falset s’allarga un dia i potencia els actes professionals i especialitzats

Reus i DO Empordà seran la ciutat i denominació d’origen convidades en aquesta 22a edició del certamen

| 13/03/2017 a les 10:16h
Arxivat a: Fires, DO Priorat, DO Montsant, Falset, Fira del Vi de Falset
La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) tindrà aquest any tres dies de durada: del dissabte 29 d’abril fins al dilluns 1 de maig del 2017. Així doncs, el certamen es prolongarà un dia més del que és habitual arran de la circumstància que el dilluns és un dia festiu (l’1 de maig), tot potenciant els actes professionals i especialitzats.

Reus en serà la ciutat convidada aquesta edició, amb la qual cosa participarà en la fira amb un estand, alhora que s’organitzaran alguns actes, tot posant en comú el programa de la Fira del Vi i el de la Capitalitat cultural de Reus, que se celebra aquest 2017. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha assegurat que “la Fira del Vi de Falset s’ha convertit en la Festa Major de la comarca del Priorat, en un aparador de vins i cultura i és per això que, amb motiu de la seva capitalitat cultural, hem cregut que Reus havia de ser la ciutat convidada d’aquest any”.

Aquest any, també hi haurà una denominació d’origen convidada, que serà la DO Empordà i tindrà presència a la Fira amb un estand i els seus vins. D’aquesta manera, la fira mira d’agermanar-se, estretir llaços i buscar complicitats amb d’altres denominacions vitivinícoles.

Primer programa

Un primer programa de la Fira ja es pot consultar a ww.firadelvi.org. Seran tres dies de cellers i tastos als carrers de Falset, en horari ininterromput de 11 a 21 hores (dissabte i diumenge) i de 11 a 14 hores (dilluns). La Fira del Vi de Falset es tornarà a caracteritzar enguany per habilitar un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçats als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 22a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil wine lover, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

“És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Jaume Domènech. Des d’aquest punt de vista, s’han organitzat tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i dels cellers.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes), Capçanes (Nit de les garnatxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Poboleda (Vins i música), Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i La Morera de Montsant (Vidart Priorat).
 

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
50 joves, d'entre 20 i 40 anys, i que els agradi el vi, integraran un comitè de tast que ajudarà a elaborar el primer cava amb Xarel·lo vermell del celler | El comitè de tast estudiarà l’evolució dels escumosos elaborats a partir de tres microvinificacions de la verema 2016
01/01/1970
L'esdeveniment, de contingut tècnic però alhora apte per a tots els públics, inclou tast entre vinyes, visita a bodega i degustacions gastronòmiques escollides per la ocasió
01/01/1970
Amb una criança des de 36 mesos en rima, Chapó! és el primer monovarietal de Chardonnay | Aromàtic i afruitat, aquest Reserva reflecteix una agricultura sostenible que cuida tot el cicle de vida de les vinyes | La seva imatge trencadora i moderna pretén acostar el cava als consumidors més joves