Movins de Navàs

Josep Pelegrin, millor Sommelier d'Espanya, lloa el Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs

Més de 230 persones van assistir a la trobada que es va fer dijous al Teatre de Palà de Torroella

Frank Margenat: «Al costat de de Barcelona, amb una activitat turística brutal, podem apostar per fer quelcom únic i ser un referent en l'àmbit mundial»

| 11/03/2017 a les 10:38h
Arxivat a: Actualitat, Mostra Vins Navàs, Josep Pelegrin

Josep Pelegrín, durant el maridatge de la Mostra de Vins de Navàs Foto: AjNvs


La VI edició del Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs serà recordada probablement com la de la pluralitat per la diversitat d'actors que intervenien, set vinyaires i sis restauradors. La vetllada gormanda es va fer dijous al vespre al Teatre de Palà de Torroella, organitzada per l'Ajuntament de Navàs. Més de 230 persones van assistir a la trobada, entre elles el millor somelier d'Espanya 2016, Josep Pelegrin, que ha valorat la mostra com un esdeveniment imprescindible per entendre el present i el futur del Pla de Bages vitícola, amb la puresa i la radicalitat com a orígen de tot.

L'enòleg Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, que va comentar cadascun dels vins, va recordar que el Maridatge és un acte cultural que ens recorda que Navàs era terra de vins, que ara és terra de vinyes per voluntat i passió dels nous vinyaires i també ho vol ser de futur. En aquest sentit va anunciar la creació de l'Aula del Vi, un espai d'intercanvi d'experiències, per millorar i compartir l'activitat vitivinícola.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda i va establir una versemblança la golejada del Barça (6-1) amb la participació al Maridatge dels sis restauradors. El regidor de Món Rural, Gerard Massegú, va fer un emotiu record a un vinyaire de pedra picada com va ser Josep Obradors Camprubí, el Conrado.

El Maridatge va donar la benvinguda als assistents amb música a càrrec del duet Martí Riera i Berta Sala, mentre el públic degustava embotits artesans de Navàs i vi de ca l'Estruch.

Vins dels cellers i les vinyes de Martí Just, Arcadi Vilà, Joan Izquierdo, Marc Comaposada, Josep Manubens, van maridar amb les cuiners dels restaurants 6Sentits, Logos Berguedà, Casino de Valls, Hostal Cal Fuster, Alberg de Castelladral i la Pastisseria Mas. Plats innovadors van conviure i complementar-se amb la cuina tradicional i de proximitat. El vi com a màxima expressió de la terra i dels cuidadors-vinyaires va maridar amb propostes gastronòmiques agosarades i amb productes de Sobirania Alimentària.

La Mostra de Vins continua viva aquest cap de setmana a Castelladral, amb caminada, tast de vins, fira amb productes ecològics, xerrada sobre sobre vinyes i remeis, concert amb la Coral Nova, l'Arrossada i ball fi de festa amb Jordi Soler, organitzada per l'AAVV d'Amics i VeÍns de Castelladral.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Us proposem 5 consells vinícoles per aquestes vacances d'estiu
01/01/1970
El sector del vi se solidaritza amb les víctimes de l'atemptat terrorista de Barcelona | Tot el nostre condol a les víctimes i tots els nostres ànims a les famílies afectades