cellers

Celler Masroig dóna el tret de sortida al seu centenari amb una festa a El Masroig

L'acte va retre un petit homenatge a diverses persones que han format part de la història del celler durant aquests 100 anys

Un DO Montsant i un DO Conca de Barberà, els millors vins de Catalunya

| 06/03/2017 a les 10:20h
Arxivat a: Cellers, Centenari Celler MasRoig, Celler Masroig
El dissabte 4 de març a les 12h, Celler Masroig va iniciar la celebració del seu centenari (1917-2017) amb una festa dedicada als seus socis i treballadors. L’acte va ser presidit pel Senyor Joaquim Nin, Secretari general de la Presidència, acompanyat pel Sr. Òscar Peris, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, el Sr. Salvador Puig, director general de l’INCAVI, el Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona i el Sr. Ramon Sarroca, president de la FCAC.

La festa va començar amb l’espectacle “El Sommelier”, un monòleg d’humor negre, escrit i protagonitzat per l’actor Fermí Fernández, amb la col•laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit pel també actor Toni Albà. Acte seguit, es van dur a terme els parlaments de les diferents autoritats i un petit homenatge a diverses persones que han format part de la història del Celler durant aquests 100 anys.

El gran protagonista de l’acte, però, va ser el vi del centenari. Un vi elaborat exclusivament per celebrar aquests 100 anys. Una edició limitada de 500 ampolles firmades pel director tècnic i enòleg del celler, Carles Escolar. Un vi 100% masrojà, 100% carinyena, la varietat més preuada del poble del Masroig.

Després de l’acte central es va dur a terme la inauguració d’un monument representatiu d’aquests 100 anys de vida del Celler, un símbol que quedarà permanent i ens farà recordar aquesta data històrica. Finalment, l’acte es va finalitzar amb un dinar aperitiu per a tots els convidats.

Aquest només és el primer de diferents esdeveniments que marcaran el calendari aquest 2017, i que s’aniran publicant a les xarxes socials, com una gran festa d’aniversari prevista el 7 de juliol a Tarragona.

Celler Masroig 1917-2017. 100 anys del nostre lloc en el món

Celler Masroig, fundat l’any 1917, és actualment un dels referents de la jove denominació d’origen Montsant.

La seva producció se situa en uns 2,5 milions de quilos de verema a l’any, majoritàriament de carinyena i garnatxa, varietats autòctones de la zona.

El celler porta al darrera una història plena de matisos, lluites i victòries. Any rere any, el món ha anat canviant i la bodega també. Gustos, modes i tendències de la societat han estat un repte sostingut, i el Celler Masroig no ha estat aliè a aquests canvis. La visió, sempre humana dels seus socis i treballadors, s’ha adaptat a cada canvi del curs de la història, mantenint sempre, però, les seves arrels i tradicions. El celler del segle XXI treballa per afermar dia a dia la confiança dels seus clients i per continuar essent un dels cellers de referència dins la denominació d’origen Montsant.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
L'acte tindrà lloc el dia 31 de març a les 20.30 a l'Hotel Don Cándido de Terrassa
01/01/1970
La Meritxell defineix els vins de la Terra Alta elaborats amb Garnatxa blanca com a vins que “et fan salivar i t’obliguen a somriure”
01/01/1970
50 joves, d'entre 20 i 40 anys, i que els agradi el vi, integraran un comitè de tast que ajudarà a elaborar el primer cava amb Xarel·lo vermell del celler | El comitè de tast estudiarà l’evolució dels escumosos elaborats a partir de tres microvinificacions de la verema 2016