cellers

​Els 130 anys de les caves Llopart reuneixen família i equip en una jornada a l’Heretat de Subirats

El primer dels actes de commemoració reuneix a més de 100 convidats

Caves Llopart, millor experiència enoturística 2017 segons la Luxury Travel Guide

| 23/02/2017 a les 10:16h
Arxivat a: Cellers, Heretat de Subirats, caves Llopart, Llopart
Un centenar de persones, entre familiars i equip humà de la casa, va celebrar diumenge passat una trobada a les caves Llopart. L’acte, que s’enmarca dins la commemoració del 130è aniversari de les caves, va proposar als assistents una jornada familiar de visita i tast a l’Heretat de Llopart de Subirats.

Les famílies van recórrer, de la mà de l’equip enoturístic de Llopart, les diferents parts de la finca: el celler de vinificació; les vinyes de l’heretat; la masia familiar, del segle XIV, on el 1887 va elaborar-se el primer escumós de Llopart i on es conserven les etiquetes originals d’aquell tiratge; la cava i la sala de tast Ex Vite, on van gaudir d’un aperitiu acompanyat dels caves i vins de la casa.

L’acte va cloure amb un parlament del senyor Pere Llopart i Vilarós, que va repassar la història de les caves i va voler agrair als assistents la seva tasca i els va obsequiar amb un estoig de fusta de l’Original, el cava fet en edició especial i que recupera el cupatge d’aquelles primeres ampolles del segle XIX.

Aquest any l’històric celler celebra 130 anys des que van elaborar la primera ampolla de cava de Llopart. Va ser el 1887 quan Pere Massana Casanelles, besavi de Pere Llopart i Vilarós, va iniciar-se en el món del cava. La família feia 500 anys que estava vinculada a l’àmbit vitícola, des de 1385, quan Bernardus Leopardi va rebre la concessió de les vinyes que conformen avui l’actual propietat a Subirats.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
L’obra de EVRU forma part de les col·leccions dels reconeguts museus, tant al ambit nacional icom als internacionals, com el MoMA de Nova York o el Centre Georges Pompidou de Paris.