fivin

Metges de tot el món consideren el vi com un aliment i defensen les virtuts d'un consum moderat

FIVIN ha promogut la celebració del fòrum Wine and Health 2017, a La Rioja, amb la participació de 36 ponents representants de les més prestigioses universitats i centres de recerca mundials

Decàleg dels beneficis del consum moderat de vi

| 22/02/2017 a les 20:43h
Arxivat a: Actualitat, Wine and health, FIVIN
La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició - FIVIN ha reunit a la Rioja a experts professionals internacionals de la medicina i la ciència per presentar les actuals línies d'investigació sobre els beneficis del vi sobre la salut.

Aquesta nova edició de Wine & Health, celebrada a la Rioja els dies 16, 17 i 18 de febrer, ha comptat amb la participació de 36 ponents dels EUA, Austràlia, França, Itàlia, Alemanya, Sud-àfrica o el Regne Unit que han defensat les virtuts del consum moderat de vi sobre la salut i la seva consideració com a aliment i no alcohol en el marc de la Unió Europea.

Entre les noves evidències científiques sobre el binomi vi i salut exposades destaquen com el consum moderat de vi disminueix la incidència de diabetis, malalties de deteriorament cognitiu i com el vi actua de forma positiva sobre la macrobiota intestinal. Els estudis epidemiològics han demostrat també que és aconsellable un consum diari de vi en comptes de fer-ho de manera esporàdica.

El fòrum Wine and Health ha estat possible gràcies a la col·laboració de FIVIN, el programa europeu Wine in Moderation, l'Organització Interprofessional del Vi Espanyol, la Federació Espanyola del Vi, la Fundació Dieta Mediterrània i amb la implicació del Govern de la Rioja i el CRDO Ca. Rioja. I, sota la tutela científica de la Universitat de Barcelona, ​​INSA-Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària i CIBEROBN- Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa -Fisiopatología de l'Obesitat i la Nutrició de l'Institut de Salut Carlos III i CIBIR.

La presidenta del Comitè Científic, Dra. Rosa Maria Lamuela, del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament de Wine & Health, ja que gràcies a aquest fòrum s'han pogut mostrar "que el vi és bo per a malalties cardiovasculars, una evidència cada vegada més estesa, però també s'han comunicat les investigacions que associen el consum de vi amb la prevenció de malalties degeneratives, com l'Alzheimer, la diabetis, el càncer i l'obesitat ". La Dra. Lamuela destaca com el consum moderat de vi "afavoreix la macrobiota, és a dir, la microflora intestinal, el que significa que l'efecte que li atribuïm al iogurt s'està observant ara també en el vi".

La celebració de Wine and Health ha corroborat que el vi és el responsable del 25% dels efectes beneficiosos de la dieta mediterrània sobre la salut, per la qual cosa és molt important lligar el vi amb la gastronomia.

El president de FIVIN, Miguel A. Torres, confia que les conclusions d'aquest congrés i la seva base sòlida possibilitin "seguir demostrant els avantatges del consum moderat de vi i serveixin perquè la Unió Europea tingui un tractament diferent al dels alcohols i consideri al vi com un aliment.

També us pot interessar

Cooperativa modernista de Sarral | Quico Ortega
01/01/1970
Des de cupatges.cat hem fet un recompte de cellers tenint en compte les diferents denominacions d'origen catalanes i també la DO Cava | Només s'han comptabilitzat els cellers inscrits en denominacions d'origen
01/01/1970
The Wine Advocate -Robert Parker, el crític més influent dels Estats Units- atorga 95,5 punts al Turó d’en Mota 2005 | La collita 2005 veu la llum després de 10 anys de criança a les caves
01/01/1970
El web de gastronomia satírica Food and Beast ens descobreix 10 maneres "bèsties" d'obrir una ampolla de vi sense llevataps

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.