denominacions d'origen

​La DO Montsant reuneix en un acte a Munic una vuitantena de professionals del món del vi

Al showroom organitzat pel Consell Regulador de la DO Montsant hi van participar quinze cellers, que van presentar-hi tres vins en cada cas

Autòcton Celler treu al mercat l'Autòcton Negre 2015 i el Gran Autòcton Negre 2015

| 17/02/2017 a les 08:38h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Montsant, Munic
El passat dilluns 13 de febrer la DO Montsant va presentar els seus vins a Munic, Alemanya, en un acte adreçat a professionals del sector. Una vuitantena d’importadors, distribuïdors, canal Horeca, botigues especialitzades i premsa, entre altres, es van donar cita en aquest acte per conèixer en exclusiva cellers i vins de la DO Montsant.

La missió comercial a Alemanya, segon país per volum d’exportació de vins Montsant, s’emmarcava en l‘estratègia de promoció internacional de la DO. Cal tenir present que l’exportació suposa prop del 40% de la comercialització d’aquesta DO. I, en el cas d’Alemanya, s’hi ha exportat una mitjana de gairebé 500 mil ampolles anuals en el període 2012-2015.
En la missió comercial a Munic, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l’oficina d’ACCIÓ de Berlin, hi van prendre part 15 cellers de la denominació d’Origen: Can Blau, Celler Malondro, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Clos Mesorah, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Josep Grau Viticultor, Mas de l’Abundància, Orto Vins, Portal del Montsant, Vendrell Rived, Vins de Mas Sersal i Vinyes Domènech. 
 

Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, valorava positivament l’acte ja que “ha estat una bona oportunitat per als cellers que volen posicionar els seus productes o ampliar la seva presència al mercat alemany”. D’altra banda, Just també argumenta que “el que també volíem era fer marca com a DO, ja que és un factor clau en mercats tan competitius com aquest”. 

Pel que fa a l’acte de la DO Montsant a Munic, aquest es va iniciar amb una masterclass adreçada a una selecció de 30 professionals, masterclass sobre la DO que va dirigir la sommelier Yvonne Heistermann. Tot seguit, i fins a les 20h, els cellers desplaçats a Munic van poder presentar els seus vins en un showroom obert als professionals. 

La presentació de Montsant a Munic va comptar amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea. 

També us pot interessar

Cooperativa modernista de Sarral | Quico Ortega
01/01/1970
Des de cupatges.cat hem fet un recompte de cellers tenint en compte les diferents denominacions d'origen catalanes i també la DO Cava | Només s'han comptabilitzat els cellers inscrits en denominacions d'origen
01/01/1970
The Wine Advocate -Robert Parker, el crític més influent dels Estats Units- atorga 95,5 punts al Turó d’en Mota 2005 | La collita 2005 veu la llum després de 10 anys de criança a les caves
01/01/1970
El web de gastronomia satírica Food and Beast ens descobreix 10 maneres "bèsties" d'obrir una ampolla de vi sense llevataps

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Inspirat en les muntanyes de Prades, ha obtingut medalla d’or al certamen Chardonnay du Monde 2016
Entrega de Premis Torres & Earth; d’esquerra a dreta: Sr. Gallego, Sra. Pujol, Sra. Hours, Sra. Viscogliosi, Sr. Torres, Sr. Canela, Sr. Canela | Torres
01/01/1970
Els I Premis Torres & Earth recauen en el fabricant de vidre Vidrala, l’operador logístic JF Hillebrand i els viticultors Canela
01/01/1970
El primer dels actes de commemoració reuneix a més de 100 convidats
01/01/1970
Grupo Freixenet presenta Fer Volar Coloms, un vi blanc fresc i elegant amb aromes florals i afruitats pertanyent a la D.O. Catalunya