mercats

Més de la meitat de decisions de compra d'un vi es prenen davant el lineal segons Nielsen

Un vi es juga la seva rellevància i atractiu al mercat de Gran Consum en només set segons

Si un nou disseny funciona, el producte augmenta un 5,5% de mitjana les seves vendes

Un estudi de Kantar Worldpanel mostra les preferències vinícoles dels consumidors de l'Estat

| 16/02/2017 a les 12:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Nielsen, Mercats
No és fàcil destacar en un lineal de vi amb la gran quantitat de referències que s'hi poden trobar. Segons la consultora Nielsen, el temps ha de servir de mesura per saber si un vi està assolint la notorietat necessària perquè el consumidor el compri. En el mercat de gran consum, es considera que un producte es fa notar si el consumidor es fixa en ell els quatre primers segons, i capta la seva atenció si es manté durant tres segons més.

L'anàlisi dels consumidors davant el lineal de vins permet conèixer si un producte compleix amb les dues premisses principals per la seva compra; visibilitat i atenció. Sense oblidar altres valors com transmetre les bondats de la marca i els seus valors. A més, s'ha de tenir en compte no només el moment de la seva compra, sinó també el moment de la seva degustació, ja a casa, mentre l'ampolla està constantment enviant-nos missatges, o transmetent una imatge de nosaltres quan la portem a un sopar on volem quedar bé i causar una bona impressió.

En aquest sentit, a l'hora de definir les seves estratègies de marca, els cellers han de tenir en compte que al mercat de Gran Consum més de la meitat de decisions de compra es prenen davant del producte, el denominat "moment de la veritat". És per això que és necessari identificar els valors que constitueixen la identitat de la marca i els seus avantatges competitius davant la competència, i plasmar-los a l'ampolla i a l'etiqueta, que són els primers punts de contacte amb el consumidor.

Redissenyar per créixer

Analitzar els elements de l'ampolla i de l'etiqueta que puguin millorar la seva visibilitat i el seu atractiu és clau, assenyala l'estudi de Nielsen. Només un de cada 10 redissenys del packaging genera un augment de vendes. Això si, quan funciona, el producte creix un 5,5% en vendes de mitjana.

Segons Ana Barrio, directora d'Innovació de Nielsen Espanya i Portugal, "l'envàs és la primera presa de contacte entre el producte i el consumidor, i es queda amb nosaltres fins al seu consum; i per altra banda acostuma a ser "el germà pobre" a la família del màrqueting. Això és un error perquè l'envàs actua en el moment crític de la compra, davant el lineal, i segueix cada dia. El disseny engloba millor que ningú la marca i la seva estratègia, tot i requerir una inversió relativament petita".

També us pot interessar

Cooperativa modernista de Sarral | Quico Ortega
01/01/1970
Des de cupatges.cat hem fet un recompte de cellers tenint en compte les diferents denominacions d'origen catalanes i també la DO Cava | Només s'han comptabilitzat els cellers inscrits en denominacions d'origen
01/01/1970
The Wine Advocate -Robert Parker, el crític més influent dels Estats Units- atorga 95,5 punts al Turó d’en Mota 2005 | La collita 2005 veu la llum després de 10 anys de criança a les caves
01/01/1970
El web de gastronomia satírica Food and Beast ens descobreix 10 maneres "bèsties" d'obrir una ampolla de vi sense llevataps

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.