enoturisme

El millor Centre Enoturístic del món és al Penedès segons la prestigiosa The Drinks International

«The Drinks International» ha reconegut a un important celler de Sant Sadurní com a millor centre de visites per la seva història, la seva àmplia oferta enoturística i les excel·lents crítiques dels seus visitants

​Enoturisme i gastronomia a l'Empordà, 6 hotels singulars

| 09/02/2017 a les 08:05h
Arxivat a: Enoturisme, enoturisme, Codorníu, Penedès

El celler Codorníu a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) ha estat distingit com el millor "visitor centre" (millor centre de visitants) del món gràcies a la seva estratègica aposta per l'enoturisme de qualitat. Codorníu s'imposa així en una de les categories dels «Wine Tourism Awards», guardons que atorga anualment la prestigiosa revista anglesa The Drinks International, dedicada al món del vi, els licors i les cerveses des de 1972.

El jurat ha destacat el seu fort compromís amb l'enoturisme i la seva àmplia i heterogènia oferta basada en la qualitat i la innovació, a més de reconèixer la seva tasca d'oferir al visitant autèntiques experiències. Des cursos de tast i maridatges, fins passejades en bicicleta i picnics entre vinyes. En passades edicions, la revista ha premiat a altres "visitor centres" de prestigi, com Vius Manent (Xile), Jacob Creek (Austràlia) o Cellers Tío Pepe (Jerez de la Frontera). El guardó se suma al reconeixement dels propis visitants que, per tercer any consecutiu, situen les caves de Codorníu com la millor visita enoturística i han atorgat a Codorníu el Certificat d'Excel·lència a TripAdvisor, un premi a la seva excel·lència en hospitalitat.
 

Codorníu, pionera en enoturisme i referent al Penedès
 
Els «Wine Tourism Awards» promouen i reconeixen l'excel·lència i innovació en l'enoturisme. Codorníu va ser de les primeres a obrir els seus cellers al públic amb l'objectiu de transmetre els seus valors als seus visitants (més de 80.000 el 2016). S'han trobat documents i anuncis de 1924 en els quals Codorníu anunciava als seus horaris de visita.
Els seus inicis es remunten a 1551 en el mateix espai on avui s'alcen els seus cellers, una joia del Modernisme obra de Josep Puig i Cadafalch, deixeble de Gaudí. A més, la coneguda com "Catedral del Cava" és també el seu bressol, ja que va ser al celler de Codorniu a Sant Sadurní on Josep Raventós, allà per 1872, va destapar les primeres ampolles de cava.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Decàleg per entendre quins països són més consumidors i quins exporten més en volum i en valor.
01/01/1970
El crític James Romanow recomana el Gran Coronas 2011 com a vi de la setmana