denominacions d'origen

​Kike Piñeiro i Eloy Cancela xefs de A Horta do Obradoiro, al Parlem amb... de la DO Catalunya

Més de 60 restaurants sol·liciten entrar al col·lectiu "A taula, vi català" impulsat per la DO Catalunya

| 07/02/2017 a les 20:29h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Catalunya, Parlem Amb, A Horta do Obradoiro
Kike Piñeiro i Eloy Cancela, responsables del restaurant A Horta do Obradoiro (Santiago de Compostela), van ser els encarregats d’harmonitzar gastronòmicament els vins de la DO Catalunya a la darrera edició d’Enofusión. Amb una proposta conjunta que buscava la unió entre el Mediterrani i l’Atlàntic, les seves tapes, amb el peix com a principal protagonista, van servir per maridar cinc referències de la DO Catalunya, seleccionades d’acord amb els plats. Ells són els protagonistes del mes a la secció Parlem amb del web de la DO Catalunya.
 
Poc més d’un any fa que Kike Piñeiro i Eloy Cancela van obrir les portes del restaurant. “A Horta neix d’una amistat. Tots dos anàvem per camins separats i un dia vam coincidir cuinant i vam veure que teníem possibilitats de fer alguna cosa junts perquè compartíem les mateixes inquietuds”. La cuina d’A Horta és una cuina basada en el producte natural i Atlàntic. A més d’una elaboració molt cuidada, un dels seus punts característics és la presentació, aprofitant en molts casos el propi producte per fer-ho: “No hi ha plat que iguali la sensació de tocar el que ha estat prèviament a l’Atlàntic, com pot ser una petxina de vieira o un eriçó de mar”.
 
A Horta d’Obradoiro està situat molt a prop de la Catedral de Santiago, en una casa del S. XVII que va pertànyer als músics de la Catedral i que és part de la màgia del restaurant: “Cuinar entre parets amb tanta història és un privilegi”, afirma Piñeiro.
 
La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, l’actriu i cantant Aida Oset o el periodista Xavier Graset entre d’altres.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
50 joves, d'entre 20 i 40 anys, i que els agradi el vi, integraran un comitè de tast que ajudarà a elaborar el primer cava amb Xarel·lo vermell del celler | El comitè de tast estudiarà l’evolució dels escumosos elaborats a partir de tres microvinificacions de la verema 2016
01/01/1970
L'esdeveniment, de contingut tècnic però alhora apte per a tots els públics, inclou tast entre vinyes, visita a bodega i degustacions gastronòmiques escollides per la ocasió
01/01/1970
Amb una criança des de 36 mesos en rima, Chapó! és el primer monovarietal de Chardonnay | Aromàtic i afruitat, aquest Reserva reflecteix una agricultura sostenible que cuida tot el cicle de vida de les vinyes | La seva imatge trencadora i moderna pretén acostar el cava als consumidors més joves