cava

Portugal acull nous Seminaris de Cava

Dues prestigioses escoles d’hoteleria de Setúbal i Portalegre han pogut conèixer el Cava en profunditat

El projecte forma part d’un primer any de col·laboració entre Turismo de Portugal i l’Institut del Cava

Sorteig d'una plaça gratuïta al Curs de Viticultura de la Vinya Catalana valorat en 540€

| 01/02/2017 a les 15:33h
Arxivat a: Mercats, Seminaris de Cava, Cava

Al gener de 2017 s’han celebrat 2 Seminaris de Cava a dues prestigioses escoles d’hosteleria de Portugal, concretament a l’Escola d’Hoteleria de Setúbal i a l’Escola d’Hoteleria de Portalegre, gràcies al nou acord de col·laboració entre la patronal Institut del Cava i Escolas de Hotelaria e Turismo de Portugal. Aquests Seminaris han estat possibles també gràcies als cellers Gramona, Juvé & Camps, Parés Baltà i Sumarroca, que han ofert els seus Caves per aquest projecte pedagògic.

Els dos Seminaris de Cava, celebrats el 24 i el 25 de gener respectivament, van estructurar-se en tres parts. A la primera, l’especialista en vins i formadora en Cava María Antonia Fernández-Daza va impartir una classe magistral als alumnes de les escoles, essent un total de cent vint alumnes de Restauració.

A la segona part, la mateixa formadora en Cava va impartir unes segones classes magistrals. En aquest cas, les inscripcions s’havien obert al públic. a causa de l’elevat interès, les places es van esgotar en tan sols trenta minuts.

Finalment, a la tercera part, les escoles van organitzar un sopar-maridatge anomenat Cavas da Entrada à Sobremesa, centrat en harmonitzar els Caves presents, tots ells Reserves i Gran Reserves, amb els plats elaborats pel xef portuguès Manuel Lino, xef que va treballar als restaurants de la Carme Ruscalleda i dels germans Roca i que actualment és formador de cuina a la xarxa d’escoles d’hoteleria portugueses.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca