enoturisme

Mas Espelt | foto: Celler Espelt

​Enoturisme i gastronomia a l'Empordà, 6 hotels singulars

Us proposem 6 hotels amb encant per disfrutar uns dies de la gastronomia, els vins i l'entorn empordanès

Oller del Mas rep un 28% més d'enoturistes que el 2015

| 30/01/2017 a les 09:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, enoturisme, DO Empordà, Empordà
Hotel Gastronòmic Es Portal
 
Es troba al poble medieval de Pals, aprop de les platges de la Costa brava i del Parc Natural del Montgrí. Masia del Segle XVI gòtica renaixentista amb 8 habitacions i un restaurant gastronòmic. Bona cuina tradicional empordanesa amb tocs de cuina asiàtica com pastes Wanton, steak tartars o sashimis. Bons arrossos -de Pals!- i bon peix i marisc, amb una carta de vins molt acurada, on principalment es cuida el vi empordanès. A la carta hi trobareu una quarentena de vins de la zona, i la resta principalment de denominacions d'origen catalanes.
Amb un entorn privilegiat envoltat de bons cellers, pobles medievals i platges, Es Portal és una opció perfecta per als que busquen hotel, restaurant i xef de luxe.
 
Hostal Spa Empúries
 
Situat a la platja de Portitxol, al costat de les runes greco-romanes d'Empúries, l'Hostal Empúries ofereix una proposta turística i gastronòmica sostenible i ecològica. Amb més de 50 habitacions, destaca per la seva gastronomia, amb producte de proximitat, ecològic i amb una bona oferta de vins empordanesos i també naturals.
Disposa de 2 restaurants, el Villa Teresita, la joia de la corona, i el Bistró del Mar, més informal. Les dues propostes es basen en una cuina de productes ecològics -molts d'ells propis-, amb segell CCPAE. Una carta reduïda on destaquen els arrossos empordanesos -de congre,  de peix de roca, de sèpia...- i els peixos acabats de pescar de la llotja de l'Escala. Tot dirigit per uns dels grans cuiners del país, el xef Rafa Peña -del restaurant Gresca de Barcelona-, que ofereix una cuina de màxim respecte pel producte.
 
Mas del Joncar
 
Mas del Joncar és la masia de Turisme rural amb encant per definició. Al bell mig del Parc Natural dels Aiguamolls, a Sant Pere Pescador, disposa de 5 habitacions i s'enfoca al turisme actiu -ciclisme, senderisme, excursions amb cavall...- sense oblidar la gastronomia local i els seus vins. Programen constantment ofertes amb nits a la masia i activitats tant a l'aire lliure com visitant cellers de la zona. El Pack Estada Gastronòmica ofereix l'habitació per una nit, l'esmorzar, el dinar o el sopar i un lot de vins - sempre amb DO Empordà- amb un negre, un blanc i una garnatxa empordanesa.
 
Mas Espelt
 
El Celler Espelt ofereix 5 habitacions i un apartament -al pis superior- pels enoturistes que vulguin aprofitar el viatge per passar-hi més d'un dia visitant la zona. Llevar-se envoltat de vinyes i oliveres de la propietat i amb vistes a l'Albera és un luxe que val molt més del que costa. El mateix celler ofereix moltes activitats per conèixer en profunditat els seus vins i la gastronomia i la cultura de la comarca -és obligatori visitar l'Espai d'Art del celler on s'hi exposa periòdicament-. A part d'una visita al celler, es pot reservar un esmorzar entre vinyes o una degustació de garnatxes. Enoturisme en estat pur a Vilajuïga.
 
Mas Renart
 
Situat a mollet de Peralada, disposa de 5 habitacions temàtiques al voltant del món del vi, de l'oli o de la música, totes elles amb noms relacionats amb el món de la rosa -una de les passions de l'Elke Embo, la propietària-. La masia compta amb una botiga especialitzada en productes locals i un restaurant de cuina mediterrània amb arrossos, peixos, carns i verdures, sempre de proximitat. Destaca per la gran varietat de postres i per una acurada i extensa carta de vins amb DO Empordà. Pels més romàntics Mas renart ofereix packs d'habitacions amb jacuzzi, sopars gastronòmic i fins i tot massatges a l'habitació o al centre de Spa Renova't, a un kilòmetre de la Masia. 
 
Hotel Peralada Wine Spa & Golf
 

Hotel de luxe amb tractaments al voltant del vi i del raïm. Amb sala de fitness, piscina, wine spa, camp de golf i amb entrada lliure al Casino de Peralada pels clients de l'hotel. Un autèntic centre de bellesa i benestar, amb una oferta gastronòmica de primer nivell. El seu restaurant l'Olivera ens ofereix una cuina creativa i d'avantguarda, sempre amb productes locals tant de mar com de terra. Si volem quelcom més informal i econòmic tenim el Wine Bar, un espai on podem degustar tapes, racions i plats combinats. Un hotel amb el vi com a clar protagonista, on no només podrem tastar l'àmplia gamma de vins del celler Castell de Peralada, sinó que podrem gaudir d'altres vins tant de la zona com d'arreu del món -la carta té més de 100 referències-.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.