vins

Nou Xarel·lo Vermell 2016 de Castell de Pujades

Aquesta varietat abans era molt present a la vegueria penedesenca, però l’arribada del cava la va anar extingint.

La DO Penedès i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat arriben a un acord de col·laboració

| 26/01/2017 a les 17:45h
Arxivat a: Vins, Castell de Pujades, Xarel·lo Vermell
Castell de Pujades ha presentat recentment aquest nou vi representatiu del redescobriment del Penedès. 

Aquesta varietat abans era molt present a la vegueria penedesenca, però l’arribada del cava la va anar extingint. De fet, avui només en resten unes poques hectàrees en tot el Penedès, una de les quals és del Castell de Pujades i ha servit per fer-ne el vi Xarel·lo Vermell.

Anyada 2016 i 100% Xarel·lo vermell 

El xarel·lo vermell es va collir el dia de la Mercè, 24 de setembre de 2016, i es va deixar en maceració amb  les pròpies pells tota la nit. L’endemà es va deixar fluir el most flor de la primera premsada i es va portar a fermentació. Embotellat per Sant Martí.

Nota de tast
Xarel·lo vermell: color rogenc, no pas rosat ni pell de ceba. En nas intens, fragant, però amb aromes més complexes. En boca és amable, llaminer i fàcil de beure. Fresc, amb bona acidesa i un pèl més llarg en el postgust saborós que ens deixa.

Terrers: 1 ha de vinya; 6.000 kg collits que han donat un fruit de 4.380 ampolles de 75cl. Certificat ecològic.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El Museu d’Història de Catalunya serà l’escenari d’una Festa de la Verema | Hi haurà activitats com la trepitjada de raïm popular, la degustació de raïm i vins empordanesos, tallers familiars, i el tast magistral de vins guanyadors
01/01/1970
Decàleg per entendre quins països són més consumidors i quins exporten més en volum i en valor.