mercats

Un mercat de Tòquio subhasta una tonyina vermella per 605.000 euros

Prop d'unes 40.000 persones presencien cada dia les subhastes del mercat de Tsukiji, on els millors cuiners de Tòquio es proveeixen de peix i marisc

10 claus per entendre els greixos Omega 3

| 10/01/2017 a les 19:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Tonyina vermella, Mercat de Tsukiji

La primera tonyina vermella d'aquest 2017 que tot just encetem es va va subhastar al mercat de Tsukiji, fa poc menys d'una setmana. Pesava 212 quilos i va costar 74,20 milions de iens, que vindrien a ser uns 605.000 euros, que suposarien 2.857 euros per quilo. 

Per sisè any consecutiu, la licitació guanyadora va venir de la mà del president de la cadena de restaurants SuShizanmai, Kiyoshi Kimura, que fou entrevistat per la premsa nipona: "ha sortit molt car", va dir fent broma. O al final potser no tant. L'únic que buscava l'empresari de 64 anys amb l'adquisició de la tonyina a aquest preu tan escandalós era captar l'atenció del públic. Sembla ser que la publicitat que aconsegueix amb aquest tipus de licitacions li acaba sortint molt més barata que contractar una campanya publicitària.

Els japonesos són grans consumidors de tonyina vermella, i se la solen menjar en forma de sushi o de sashimi. A aquest preu, un sushi de ventre de tonyina, l'anomenat "Otoro", hauria de costar uns 10.000 iens (81 euros), però els 51 restaurants de Sushizanmai el mantindran al mateix preu de sempre, uns 3 euros.

Una estratègia de màrqueting com una altra, si no fos pels problemes cada vegada més significatius de sobrepesca i la baixada d'un 97% de població de tonyina vermella, cosa que podria portat a controls i restriccions sobre pesca en un futur.

La portaveu de Greenpeace al Japó, Kazue Komatsubara, no va voler comentar la subhasta, però va dir a l'AFP que "presentar als clients grans quantitats de tonyina fa oblidar que en realitat es tracta d'una espècie en perill".
 

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Inspirat en les muntanyes de Prades, ha obtingut medalla d’or al certamen Chardonnay du Monde 2016
01/01/1970
Marcelo Desvalls, del celler Finca Viladellops, substituirà a Mireia Torres després de quatre anys en el càrrec | Desvalls ocuparà la presidència els propers dos anys i es converteix en el tercer president en la història de Qalidès, associació nascuda l'any 2004 i conformada en l'actualitat per catorze cellers familiars
01/01/1970
Blanca Ozcàriz, professora de l'Espai del Vi Català
01/01/1970
El Premi compleix 10 anys i esgota les inscripcions en 19 minuts | Vila Viniteca augmenta la dotació del guardó fins a 40.000 euros