cava

Gramona Enoteca 2001 se situa com el vi més valorat de la crítica especialitzada

Per primera vegada en la història del vi, un cava és considerat el millor vi espanyol per la crítica especialitzada

Els millors vins catalans segons els 21 milions d'usuaris de Vivino

| 15/12/2016 a les 07:26h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Gramona Enoteca 2001
Encara que ningú és profeta a la seva terra i la crítica espanyola de vins és menys seguida que l'estrangera, és la que més experiència té i més vins espanyols ha tastat des que publica les seves guies ja fa dècades. És també aquesta crítica la que al seu dia va lloar el vi negre espanyol deixant el cava en un tercer pla, fins i tot per darrere del bon vi blanc. Els caves amb opció a ser considerats grans vins no eren del tot compresos i la visió que res podia ser superior als homòlegs de França era similar a la relació que podia existir entre la cuina espanyola i la francesa fa només 30 anys. Mentre que el paradigma de la cuina ha canviat, el del vi escumós canvia molt més lentament, i avui sabem que necessitem grans escumosos, amb almenys 10 anys de criança, per a ser considerats icones.

Gramona Enoteca 2001, un dels caves més emblemàtics de les Caves Gramona de Sant Sadurní d’Anoia, elaborat amb un 75% de xarel·lo i un 25% de macabeu i amb una criança en rima de 168 mesos, ha situat per primera vegada un cava entre els vins amb màxima puntuació de la Guia Peñin.

L’edició 2017 d’aquesta guia atorga 99 punts al Gramona Enoteca 2001 classificant-lo com el millor vi espanyol ex-aequo amb un amontillado. 
Només 4 vins -un xerès i 3 vins negres- en 27 anys d'història de la guia, que mai ha atorgat un 100, han aconseguit aquesta puntuació. 

Aquesta fita s’uneix a l’èxit que també ha obtingut aquest any el Gramona Enoteca 2001 en el tast a cegues que va celebrar la revista The World of Fine Wine, una de les revistes de vins anglosaxones més reconegudes i on va ser considerat com el millor cava. En aquest tast, on entre d’altres tastadors hi havia el campió del món de sommeliers i reconegut “xampanyòfil”, Andreas Larsson, el Master of Wine Andrew Jefford  i el professor Jesus Barquin, van concloure que “els amants del xampany s’estan perdent aquest vi mediterrani que pot assolir la mateixa noblesa que el seu veí francès”.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
L’obra de EVRU forma part de les col·leccions dels reconeguts museus, tant al ambit nacional icom als internacionals, com el MoMA de Nova York o el Centre Georges Pompidou de Paris.