estrelles michelin

Catalunya, un país de 75 estrelles Michelin

Amb el Céleri, la Boscana, l'Antic Molí, Xerta i Ca l'Arpa la xifra de restaurants "estrellats" arriba als 54

El Lasarte s'afegeix al club d'establiments amb tres estrelles, fins ara limitat al Celler de Can Roca i al Sant Pau

Restaurant Vicus, cuina d'autor empordanesa

| 28/11/2016 a les 10:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, restaurant, gastronomia, Michelin


Catalunya és un país amb 76 estrelles Michelin. Amb la incorporació del Céleri, la Boscana, l'Antic Molí, Xerta i Ca l'Arpa, la xifra de restaurants guardonats arriba als 54. A més, Catalunya amplia el club d'establiments triestrellats: al Celler de Can Roca i el Sant Pau s'hi suma el Lasarte, el primer restaurant de Barcelona que obté la màxima distinció.

La Guia Michelin 2017, una de les referències imprescindibles del món gastronòmic, va fer públic ahir al vespre el repartiment anual de les estrelles. En una presentació a l'Àgora de Girona, a l'espai Mas Marroch dels germans Roca, la llista va donar a conèixer els cinc restaurants catalans que s'estrenen: els barcelonins Céleri i Xerta, el gironí Ca l'Arpa, el lleidetà La Boscana i el tarragoní L'Antic Molí.

Per altra banda, va incorporar en l'olimp culinari de les tres estrelles el Lasarte de Barcelona, una aposta de Martín Berasategui que dirigeix als fogons el xef Paolo Casagrande. El Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau de Carme Ruscalleda mantenen els seus tres estels. La xifra d'establiments amb dues estrelles perd el Lasarte, però manté l'Abac, l'Enoteca i el Moments de Barcelona; Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà.

En total, Catalunya concentra fins a 75 estrelles Michelin, repartides entre 54 establiments. Barcelona és una autèntica capital gastronòmica amb 30 distincions en 23 restaurants. Només el Saüc, tancat el gener d'aquest any, cau de la llista.
 
Totes les estrelles Michelin de Catalunya
Tres estrelles Michelin (tres restaurants)

El Celler de Can Roca (Girona). Xefs: germans Roca
Sant Pau (Sant Pol de Mar, el Maresme). Xef: Carme Ruscalleda
Lasarte (Barcelona). Xefs: Martín Berasategui i Paolo Casagrande 

Dues estrelles Michelin (cinc restaurants)

Abac (Barcelona). Xef: Jordi Cruz
Miramar (Llançà, Alt Empordà). Xef: Paco Pérez
Les Cols (Olot, Garrotxa). Xef: Fina Puigdevall
Enoteca (Barcelona). Xef: Paco Pérez
Moments (Barcelona). Xef: Raül Balam

Una estrella Michelin (46 restaurants)

Disfrutar (Barcelona). Xef: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch
Hoja Santa (Barcelona). Xef: Albert Adrià i Paco Méndez
Hotel Restaurant Empòrium (Castelló d'Empúries, l'Alt Empordà). Xef: Salvador, Màrius i Joan Jordà
Tresmacarrons (el Masnou, Maresme). Xef: Miquel Aldana
Pakta (Barcelona). Xef: Albert Adrià
Tickets (Barcelona). Xef: Albert Adrià
Malena (Gimenells, Segrià). Xef: Josep Maria Castaño
L’Ó (Sant Fruitós de Bages, el Bages). Xef: Jordi Llobet
Les Moles (Ulldecona, Montsià). Xef: Jeroni Castell
Casamar (Llafranc, Baix Empordà). Xef: Quim Casellas
Alkimia (Barcelona). Xef: Jordi Vilà
Caelis, Hotel Palace (Barcelona). Xef: Romain Fornell
Cinc Sentits (Barcelona). Xef: Jordi Artal
Dos Cielos, Hotel Melià (Barcelona). Xef: Javier i Sergio Torres
Gaig (Barcelona). Xef: Carles Gaig
Hisop (Barcelona). Xef: Oriol Ivern
Hofmann (Barcelona). Xef: Mey Hofmann
Fonda Sala (Olost, Osona). Xef: Toni Sala
Moo, Hotel Omm (Barcelona). Xef: Juan Pretel
Via Veneto (Barcelona). Xef: Josep i Pere Monje
Els Casals (Sagàs, Berguedà). Xef: Oriol Rovira
L’Angle (Barcelona). Xef: Jordi Cruz
Capritx (Terrassa, Vallès Occidental). Xef: Artur Martínez
Estany Clar (Cercs, Berguedà). Xef: Josep Xandri
Can Jubany (Calldetenes, Osona). Xef: Nandu Jubany
La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar, Selva). Xef: Xavier Lores
Ca L’Enric (La Vall de Bianya, Garrotxa). Xef: Jordi Juncà
Bo.Tic. (Corçà, Baix Empordà). Xef: Albert Sastregener
Massana (Girona). Xef: Pere Massana
La Fonda Xesc (Gombrèn, Ripollès). Xef: Francesc Rovira
Els Tinars (Llagostera, Gironès). Xef: Marc Gascons
Torreó de L’Indià (Xerta, Baix Ebre). Xef: Fran López
Rincón de Diego (Cambrils, Baix Camp). Xef: Diego Campos
Can Bosch (Cambrils, Baix Camp). Xef: Joan Bosch
Fogony (Sort, Pallars Sobirà). Xef: Zaraida Cotonat
Les Magnòlies (Arbúcies, la Selva). Xef: Víctor Trochi
Dos Palillos (Barcelona). Xef: Albert Raurich
Koy Shunka (Barcelona). Xef: Hideki Matsuhisa
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès). Xef: Víctor Quintillà
Nectari (Barcelona). Xef: Jordi Esteve
Els Brancs (Roses, Platja de Canyelles Petites, Alt Empordà). Xef: Javier Cabrera
Céleri (Barcelona). Xef: Xavier Pellicer
La Boscana (Bellvís, Lleida). Xef: Joel Castanyé
L’Antic Molí (Ulldecona, Tarragona). Xef: Vicent Guimerà
Xerta (Barcelona). Xef: Fran López
Ca l’Arpa (Banyoles, Girona). Xef: Pere Arpa
 

D'esquerra a dreta, Paolo Casagrande, Martín Berasategui i el cap de sala del Lasarte Barcelona, Joan Carles Ibáñez. Foto: ACN

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca