Gastronomia

El Lasarte, primer restaurant a Barcelona amb tres estrelles Michelin

L'establiment dels xefs Paolo Casagrande i Martin Berasategi rep el distintiu a la cerimònia celebrada aquest dimecres a l'Àgora de Girona

La cuina catalana suma en aquesta edició de la guia fins a set nous reconeixements

Lleida passa a la final de Cartaví 2016 amb nou restaurants

| 24/11/2016 a les 09:35h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, restaurants, gastronomia, Michelin
D'esquerra a dreta, Paolo Casagrande, Martín Berasategui i el cap de sala del Lasarte Barcelona, Joan Carles Ibáñez | ACN
El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin a la cerimònia que s'ha celebrat aquesta nit a l'Àgora de Girona. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià).

La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nous reconeixements.
 

Una representació dels cuiners gironins que han ofert el sopar degustació a la Gala Michelin. Foto: ACN


"Som transportistes de felicitat des de la cuina, és com tocar el cel"

Martín Berasategui ja compta amb vuit estrelles Michelin i és el primer cuiner que aconsegueix tenir dos restaurants amb tres distincions: Martín Berasategui a Lasarte-Oria i, ara, Lasarte Barcelona. La tercera estrella al restaurant de Barcelona li ha donat un dels seus deixebles i exalumne, Paolo Casagrande. "Hi ha saba nova a la marca Berasategui, ells em fan gran", assegura. A més, reivindica que la cuina els permet convertir-se en "transportistes de felicitat". 

Ara fa deu anys que Martín Berasategui va obrir Lasarte a Barcelona, una ciutat que assegura que el tracta "millor que a un rei". Al capdavant, hi ha situat un dels cuiners que s'han format sota les seves ordres, Paolo Casagrande, i el responsable de sala és Joan Carles Ibáñez. Aquesta nit, han pogut sumar un nou triomf per a la "família Berasategui". "Hi ha saba nova a la família Berasategui, són gent que m'admirava i jo sabia que amb ells podríem fer una cosa que ni en el més remot dels nostres somnis imaginàvem", ha remarcat el xef basc, que insisteix que aquest és un triomf de tot l'equip. "Són ells els que em fan gran", afegeix.

Casagrande destaca que és un reconeixement al treball del dia a dia i interpreta el missatge dels inspectors de la Guia Michelin com una necessitat de mantenir l'exigència. "No defraudarem els clients, que per a nosaltres són el més important, volem que surtin després d'haver viscut una experiència personal i única", subratlla.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca