guia

Un DO Montsant i un DO Conca de Barberà, els millors vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya premia 2 vins negres com els millors vins de l'edició, amb una puntuació de 9,86

4 blancs, un escumós, un dolç i un rosat, completen la llista

Un vi rosat català, entre els 10 millors rosats del món

| 21/11/2016 a les 12:40h
Arxivat a: Llibres, DO Conca de Barberà, DO Montsant, Guia de Vins de Catalunya
La novena edició de la Guia de Vins de Catalunya ja és al mercat. Nous continguts, noves seccions i nous textos amb conclusions. 1381 vins tastats i puntuats, 33 vins experimentals comentats i 278 cellers participants en 496 pàgines.

Puntuacions:

Millor vi de l’edició: 9,86 punts
Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant.
Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.

-------------------------------------

Millor vi negre: 9,86 punts
Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant.
Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.

Millor Vi blanc: 9,82 punts
Microvi C. Blanca Collita Tardana Acàcia 2015, La Vinyeta, DO Empordà.
Matraketa Blanc 2015, Ficària Vins, DO Montsant.
Vinum Verum Cartoixà 2015, Terroir al Límit, DOQ Priorat.
Collbaix Singular Blanc d’Àmfora 2013, Celler El Molí, DO Pla de Bages.

Millor vi escumós: 9,83 punts
Mestres Mas Via Vintage Brut Gran Reserva Màgnum 1997, Caves Mestres, DO Cava.

Millor Vi Dolç: 9,75 punts
Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l’Empordà, Celler Martí Fabra, DO Empordà.

Millor Vi Rosat: 9,65 punts
Cal·ligrama, Celler Aixalà Alcait, DOQ Priorat.

Premis Honorífics:
Trajectòria: Josep Bujan.
Territori: Bodegas Puiggròs.
Futur: Aliances per la Terra.
Premi Informació al consumidor: Recaredo i Agustí Torelló Mata.

La Guia ja es pot comprar a un preu de 19,90€.

 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca