verema

La verema de la Do Catalunya acaba amb un creixement del 4%

Amb aquest resultat es deixen enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment

Torna la secció Parlem Amb de la DO Catalunya

| 26/10/2016 a les 16:24h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Denominacions d'origen, DO Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2016 amb un total de 53.021.204 kg de raïm, repartits entre 11.699 pesades. Aquesta xifra representa un 4,1% més que a la verema del 2015 (51 milions de kg), deixant enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment, i que auguraven una reducció en la producció a causa, principalment, d'haver patit un hivern molt sec.

Finalment les pluges caigudes a principis de primavera han estat suficients per garantir una bona brotada i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps, amb una càrrega de raïms generosa. D’altra banda, varietats de maduració tardana i amb importància quantitativa la DO Catalunya, com són la parellada, el cabernet sauvignon i la carinyena, han contribuït a incrementar aquesta xifra final.

Pel que fa a l’aspecte sanitari i qualitatiu dels raïms, tot i presentar una mida de gra reduïda a causa de la falta d’aigua, són d’una qualitat força bona. Les graduacions alcohòliques en potència són elevades, amb un valor mitjà global de 12,7% vol. i mantenen un bon equilibri amb l’acidesa.

L’increment en la verema a la DO Catalunya posa també de manifest l’aposta dels cellers per a aquesta denominació d’origen a l’hora de destinar les seves produccions de raïm, ja que, en global, la resta de vinyes catalanes han patit un descens en les seves produccions respecte la verema anterior, una xifra que s’estima al voltant del 7% menys.

Actualment, la Denominació d’Origen Catalunya es nodreix de més de 40.000 hectàrees de vinya conreades per uns 6.000 viticultors de més de 200 cellers, i és la més gran denominació d’origen catalana, amb més de 60 milions d’ampolles comercialitzades l’any.
 

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
La caixa conté 6 ampolles de cava | El sorteig finalitzarà el 14 de març
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic