verema

La verema de la Do Catalunya acaba amb un creixement del 4%

Amb aquest resultat es deixen enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment

Torna la secció Parlem Amb de la DO Catalunya

| 26/10/2016 a les 16:24h
Especial: Verema 2016
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Denominacions d'origen, DO Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2016 amb un total de 53.021.204 kg de raïm, repartits entre 11.699 pesades. Aquesta xifra representa un 4,1% més que a la verema del 2015 (51 milions de kg), deixant enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment, i que auguraven una reducció en la producció a causa, principalment, d'haver patit un hivern molt sec.

Finalment les pluges caigudes a principis de primavera han estat suficients per garantir una bona brotada i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps, amb una càrrega de raïms generosa. D’altra banda, varietats de maduració tardana i amb importància quantitativa la DO Catalunya, com són la parellada, el cabernet sauvignon i la carinyena, han contribuït a incrementar aquesta xifra final.

Pel que fa a l’aspecte sanitari i qualitatiu dels raïms, tot i presentar una mida de gra reduïda a causa de la falta d’aigua, són d’una qualitat força bona. Les graduacions alcohòliques en potència són elevades, amb un valor mitjà global de 12,7% vol. i mantenen un bon equilibri amb l’acidesa.

L’increment en la verema a la DO Catalunya posa també de manifest l’aposta dels cellers per a aquesta denominació d’origen a l’hora de destinar les seves produccions de raïm, ja que, en global, la resta de vinyes catalanes han patit un descens en les seves produccions respecte la verema anterior, una xifra que s’estima al voltant del 7% menys.

Actualment, la Denominació d’Origen Catalunya es nodreix de més de 40.000 hectàrees de vinya conreades per uns 6.000 viticultors de més de 200 cellers, i és la més gran denominació d’origen catalana, amb més de 60 milions d’ampolles comercialitzades l’any.
 

També us pot interessar

Cooperativa modernista de Sarral | Quico Ortega
01/01/1970
Des de cupatges.cat hem fet un recompte de cellers tenint en compte les diferents denominacions d'origen catalanes i també la DO Cava | Només s'han comptabilitzat els cellers inscrits en denominacions d'origen
01/01/1970
The Wine Advocate -Robert Parker, el crític més influent dels Estats Units- atorga 95,5 punts al Turó d’en Mota 2005 | La collita 2005 veu la llum després de 10 anys de criança a les caves
01/01/1970
El web de gastronomia satírica Food and Beast ens descobreix 10 maneres "bèsties" d'obrir una ampolla de vi sense llevataps

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.