Entrevista amb Pep Palau, fundador i codirector del Fòrum Gastronòmic

​«Vincular i apropar la gastronomia a la salut ha estat i segueix sent un objectiu inherent a la nostra filosofia»

| 17/10/2016 a les 10:43h
Arxivat a: Entrevistes
Pep Palau | Adrià Costa
Ajuda a preparar un Fòrum Gastronòmic la marca Barcelona?

És evident que Barcelona és avui un aparador d'abast global. Visitar Barcelona, en clau gastronòmica, atrau. En aquest sentit, un esdeveniment de prestigi com ho és Fòrum Gastronòmic, quan té lloc a Barcelona adquireix projecció internacional, a la vegada que ajuda a reforçar l'oferta de qualitat de la ciutat.

El Fòrum creix en xifres globals de contractació d'espais?

Les xifres de creixement en espai firal són espectaculars: un 30% més respecte a l'anterior edició el 2014. Aquesta dada és una prova contundent de la consolidació del Fòrum a Barcelona, així com del nivell de confiança i de fidelitat que genera en les empreses i institucions agroalimentàries de qualitat.

Espereu més afluència de públic? Quines xifres?

Som poc proclius a especular amb xifres de visitants. Sempre hem actuat amb prudència i rigor en les valoracions quantitatives i els resultats estan a la vista de tothom.

Explica'ns perquè tindrem un Fòrum més "dolç" que mai...

Vam néixer molt a prop de la pastisseria, que en tots els Fòrums hi ha tingut una presència destacada. Tocava, doncs, després de disset anys, en un moment en què la pastisseria ja forma part també de l'Olimp de la gastronomia, fer un Fòrum més dolç que mai. Per això hem posat a primera fila del programa les estrelles de la pastisseria i els millors especialistes. Catalunya és una potència de la pastisseria. Un important grup de pastissers està entre els més prestigiosos del món amb marques d'abast internacional. És una manera de col·locar els oficis de la gastronomia al lloc que els pertoca, es practiquin a l'obrador o a la cuina, tant se val. Ah! I parlant d'oficis hem fet un espai perquè també els forners (en aquest cas, una fornera) mostrin les excel·lències del bon pa.
 

Pep Palau. Foto: Adrià Costa


Es parlarà de restauració sostenible pel que fa als models de negoci? Ens pots avançar què vol dir això?

El restaurant del futur ha de ser sostenible. Per respecte a la terra, per ètica social i per pròpia viabilitat econòmica. El temps del malbaratament és perjudicial i car. Volem mostrar com aplicar criteris de sostenibilitat als negocis de restauració. El client contemporani comparteix i demanda aquesta nova sensibilitat.

Big Data aplicat a la restauració... ¿De quina manera la tecnologia pot ajudar a la gastronomia?

El restaurant és una recol·lector potencial d'informació i dades. Disposar de les eines i el coneixement per recollir-les, ordenar-les i analitzar-les pot facilitar la presa de decisions absolutament estratègiques per al negoci.

Diabetis, celiaquia, trastorns alimentaris... Donareu un espai predominant per aquests temes?

Som sensibles a tot el que passa a la societat on vivim. Volem que el Fòrum sigui un gran contenidor i un potent amplificador de sensibilitats i valors. La salut és un valor en alça. Vincular i apropar la gastronomia a la salut ha estat i segueix sent un objectiu inherent a la nostra filosofia. Com a exemple la sessió sobre pastisseria per a celíacs que oficiarà Betina Montagne, una pastissera veneçolana instal·lada a Barcelona. La pastisseria de qualitat a l'abast de tothom.
 

Pep Palau. Foto: Adrià Costa

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Més de 500 referències i 68 cellers a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona | Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a l'acord amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona