curiositats

Quants cellers hi ha a Catalunya?

Des de cupatges.cat hem fet un recompte de cellers tenint en compte les diferents denominacions d'origen catalanes i també la DO Cava

Només s'han comptabilitzat els cellers inscrits en denominacions d'origen

«Un vi català per quedar bé... El més ben puntuat des que sóc amb la Jancis Robinson»

| 26/09/2016 a les 21:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Denominacions d'origen, Cellers catalans
Cooperativa modernista de Sarral | Quico Ortega
A Catalunya hi ha un total d’11 denominacions d’origen escampades per tot el territori. Després hi ha la DO Cava, que a més de tenir inscrits cellers catalans, també n'hi té de la resta del territori espanyol (Saragossa, Logronyo, València i la Rioja Alabesa, entre altres).

Des de cupatges.cat hem volgut aportar una mica de llum al sector fent un recompte dels cellers catalans de cada DO per saber el total de cellers inscrits a Catalunya aquest 2016.

Dins del territori català hi ha cellers que són elaboradors de vi, però que no estan inscrits dins cap DO, no estan regularitzats, cosa que fa difícil de comptabilitzar-los. És per aquest motiu que no els hem pogut tenir en compte i, per tant, no es veuen reflectits al recompte final de cellers.
 

*(En total la DO Cava té 239 cellers, 22 dels quals són fora del territori català).

Total Cellers inscrits a Catalunya: 765

Metodologia del recompte:

- Per una banda hem fet un buidatge de tots els cellers catalans de cada denominació d'origen catalana, també de la DO Cava en un Excel.
- Prèviament ens hem posat en contacte amb les diverses DO per demanar-los el nombre total de cellers elaboradors de cada DO.
- Hem contrastat les dades amb l'Incavi.
- Una vegada hem tingut clar els cellers, els hem escrit a l'Excel i per saber el nombre de cellers repetits hem creat una taula dinàmica.
- Per assegurar-nos, hem fet el recompte manual, analitzant cada DO per veure'n els cellers que es repetien en les diverses DO.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Molt bona informació
Carme Flavia, 28/09/2016 a les 11:39
+2
-0
Felicitats per la feina de recerca! Informació molt útil! Llàstima que no poguem comptabilitzar els cellers sense DO i els cellers no elaboradors (por/para) per acabar de tenir la foto.

Conclusió: les denominacions amb més cellers són les que tenen un àmbit més ampli (Catalunya i Cava) i un "marxamo" més barat. La pela és la pela
Ja era hora!
Albert Costa, 29/09/2016 a les 20:30
+0
-0
Ja era hora que algú fes aquesta feina!!! Em sembla mentida que l'incavi no tingui aquestes dades!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
50 joves, d'entre 20 i 40 anys, i que els agradi el vi, integraran un comitè de tast que ajudarà a elaborar el primer cava amb Xarel·lo vermell del celler | El comitè de tast estudiarà l’evolució dels escumosos elaborats a partir de tres microvinificacions de la verema 2016
01/01/1970
L'esdeveniment, de contingut tècnic però alhora apte per a tots els públics, inclou tast entre vinyes, visita a bodega i degustacions gastronòmiques escollides per la ocasió
01/01/1970
Amb una criança des de 36 mesos en rima, Chapó! és el primer monovarietal de Chardonnay | Aromàtic i afruitat, aquest Reserva reflecteix una agricultura sostenible que cuida tot el cicle de vida de les vinyes | La seva imatge trencadora i moderna pretén acostar el cava als consumidors més joves