Restaurants

Neix el Castell Peralada Restaurant, amb esperit Bulli

Xavier Sagristà i Toni Gerez -ex Restaurant Mas Pau- comandaran el nou espai gastronòmic del Grup

Restaurant Ají, el peruà japonès de Barcelona

| 11/08/2016 a les 13:04h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Reportatges, Castell Peralada Restaurant
Ara fa més d’un any en Xavier Sagristà i Toni Gerez es varen incorporar a l'equip gastronòmic de Grup Peralada, en concret al restaurant de l'Hotel Peralada Wine Spa & Golf del Peralada Resort. Durant aquest any han dirigit la cuina i el servei de restaurant de l’Hotel amb gran èxit i es per aquest motiu, que Grup Peralada els hi va proposar de fer un restaurant gastronòmic al mateix Castell de Peralada.
 

Així neix el Castell Peralada Restaurant, un restaurant d'alta gastronomia, on el Xavier Sagristà amb la col·laboració del xef Joan Moreno del Casino Peralada i amb la direcció en sala de Toni Gerez, han dissenyat una oferta gastronòmica amb una visió contemporània de la cuina empordanesa. Un restaurant de 60 places, amb un nou disseny de la cuina vista, sales interiors i una terrassa davant del llac amb vistes als jardins del Parc amb més 160 varietats d'arbres diferents en els seus 77.000 m2 i flanquejat per les seves dues torres del segle XIV.
 

L’equip del Xavier Sagristà i Toni Gerez porten trenta anys treballen junts com a cap de cuina i cap de sala i sumiller. En una primera etapa al Bulli, durant quasi deu anys, on van formar part del taller creatiu d’El Bulli on van guanyar dues Estrelles Michelin i el reconeixement de tota la premsa gastronòmica a nivell mundial. I posteriorment, en una segona etapa al Hotel Restaurant Mas Pau, durant vint anys, on van rebre la seva Estrella Michelin que han mantingut durant tots aquests anys. Al Mas Pau van ser guardonats com a Millor Restaurant d’Hotel d’Espanya, Millor Selecció de Formatges, entre altres reconeixements, col·laborant amb els millor cuiners tant de nivell nacional com internacional.
 

Ànec de glà amb peres i foie gras


La cuina de Xavi Sagristà vol ser una evolució de segles de tradició culinària reinterpretats de manera creativa amb propostes avantguardistes i cuina basada en la qualitat dels productes de l'Empordà, des de la terra i fins al mediterrani. Aquesta incorporació reafirma l'aposta del Grup Peralada per convertir-se en el referent gastronòmic de la zona, potenciant la cuina de proximitat i de productes arrelats al territori.
 

Calamars confitats farcits amb ceps i foiegras


El projecte de disseny del restaurant ha sigut un encàrrec a la prestigiosa interiorista Sandra Tarruella. Tarruella –Trenchs Studio es defineixen com a creadors d’espais que provoquen emocions, i aquesta és clarament la voluntat del projecte, respectant sempre la tradició i l’entorn del conjunt. Entre els projectes de l’estudi destacaríem L’Hotel Om, el Grand Hotel Central, el Ena de Carlos Abellán a Sevilla y el restaurant Bravo 24 del Hotel W i com a últim projecte d’hotels és el del Dear Hotel de la Gran Via madrilenya. Aquest any ha rebut el “Premio Interiorista del Año AD 2015”.
 

Sopa de tomàquet amb maduixes, sardina marinada i recuit de Perelada

 

Caneló de paper d'oliva amb tàrtar de tomàquet i ceba

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.