curiositats

10 tips sobre el vi de Barcelona

Ferran Centelles, ex sommelier d'elBulli i tastador de la Jancis Robinson, ha elaborat un díptic informatiu per easyjet en motiu de la inauguració del vol bcn-burdeus

El díptic ens parla de 10 tips bàsics sobre el vi de Barcelona que s'han de saber

​Què és un sommelier?

| 07/07/2016 a les 07:40h
Arxivat a: Actualitat, vi de Barcelona
1- La província de Barcelona té 5 denominacions d'origen; DO Catalunya, DO Pla de Bages, DO Cava, DO Penedès i DO Alella.

2- Destaquen varietats blanques locals com la pansa blanca a la DO Alella o la picapoll a la DO Pla de Bages.

3- La DO Pla de Bages gaudeix d'un clima més continental en comparació amb les altres denominacions, de clima més mediterrani.

4- Els cellers que estan més aprop de Barcelona són els de la DO Alella. A només 15 minuts de la Plaça Catalunya trobem la població que porta el mateix nom; Alella.

5- A mitja hora de la ciutat de Barcelona trobem la DO Penedès, la denominació més important de Catalunya, també productora de cava. Només a 15 minuts de les plarges de Sitges.

6- Pioners en l'elaboració de cava. Al municipi de Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès -,es produeixen al 1872 les primeres ampolles de cava, tot i que el nom encara no existia.

7- La cultura vinícola a Barcelona s'instaura gràcies als laietans, un poble íber que vivia a la costa de la província de Barcelona. Posteriorment, a l'edat mitjana, els vins d'Alella assoleixen un gran prestigi entre la burgesia catalana.

8- La designació "cava" apareix al 1959. Les varietats tradicionals per elaborar cava són xarel·lo, macabeu i parellada.

9- La província de Barcelona conté el major número de cellers elaboradors de tota la península ibérica.

10- Els productors més destacats per número d'ampolles produïdes i per la seva repercussió internacional són Torres, per l'elaboració de vins, i Freixenet i Codorníu per l'elaboració de caves.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Tips?
Antònim, 07/07/2016 a les 17:25
+0
-0
Tips vol dir farts o escriviu en catenglish?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca