Denominacions d'origen

La DO Conca de Barberà atorga els seus premis

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà celebra l’acte de germanor on es donen a conèixer els guanyadors del 26è Concurs de Vins i Caves

El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà serveix més de 20.000 tastos

| 04/07/2016 a les 07:56h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Premis, DO Conca de Barberà
El divendres dia 1 de juliol, a les 21.00h al Museu de la Vida Rural es van celebrar els premis als vins guanyadors del 26è Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. En un acte on van assistir l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Pijoan Farré, el director dels serveis territorials de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré, la presidenta del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, els membres de la junta del Consell Regulador, entre altres personalitats del sector del vi.

El tast del concurs es va realitzar el 25 de maig al clautre de Sant Francesc de Montblanc. Un total de 15 tastadors repartits en tres panells van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). Aquest any és la vegada que més mostres s'han presentat (91 mostres en total).

El resultats del concurs ha estat:

Millor vi BLANC JOVE :
L’ORNI Chardonnay 2015, del celler Marta Pedra
2n classificat:
GALLINÉ muscat/parellada 2015, de Gerida Viticultors
3r classificat:
PORTELL blanc de blancs mac/par 2015, de Vinícola de Sarral

Millor vi ROSAT JOVE :
PORTELL rosat Trepat 2015, del celler Vinícola de Sarral
2n classificat:
RENDÉ MASDÉU Syrah 2015, del celler Rendé Masdéu
3r classificat:
ELS NANOS rosat Trepat 2015, del celler Mas Foraster

Millor vi NEGRE JOVE:
MICA DE GATZARA Ull/Tr 2015, de Gatzaravins del Viver Vitivinícola
2n classificat:
INQUIET Cabernet sauvignon 2015, del celler Rendé Masdéu
3r classificat:
CUP 3 Tr/Gx 2014, de Vidbertus del Viver Vitivinícola

Millor vi NEGRE JOVE FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:
CARA NORD Gx/Sy/Mn 2014, de Cara Nord Celler
2n classificat:
CREPUSCLE Syrah 2014, del celler Cal Gasset
3r classificat:
EL XAFARDER Cs/Sy 2014, del celler Rosa Mª Torres

Millor vi NEGRE TREPAT:
CABANAL Trepat 2015, del celler Agrícola de Barberà
2n classificat:
MOLÍ DELS CAPELLANS Trepat 2014, de Molí dels Capellans del Viver
3r classificat:
GRILLAT Trepat 2015, del celler Pla de la Masó

Millor vi BLANC FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:
PORTELL Macabeu 2015, del celler Vinícola de Sarral
2n classificat:
MOLÍ DELS CAPELLANS Chardonnay 2015, de Molí dels Capellans
del Viver Vitivinícola
3r classificat:
VIOGNIER 2013, del celler Rosa Mª Torres

Millor vi NEGRE CRIAT EN BÓTA:
NEGRA NIT Gx/Mt/Mn 2012, de Vidbertus del Viver Vitivinícola
2n classificat:
FRANCOLÍ Cabernet S. 2012, de Castell D’Or
3r classificat:
GATZARA Mt/Cs/Ull 2011, de Gatzaravins del Viver Vitivinícola

Millor vi NEGRE RESERVA :
996 Mn/Gx/Mt 2012, de Vidbertus del Viver Vitivinícola
2n classificat:
MANUELA VENTOSA Cs/Sy 2009, del celler Rendé Masdéu
3r classificat:
VEGA AIXALÀ CALIU Samsó/Cs/Sy 2012, del celler Vilanova Vins

Millor CAVA BRUT:
LA PARELLADA 2013, del celler Vinícola de Sarral
2n classificat:
FRANCOLÍ Brut Reserva mac/par, de Castell D’Or
3r classificat:
LES TRES NAUS Brut 2013 mac/par, de Cellers Domenys

Millor CAVA BRUT NATURE:
CARLES ANDREU Reserva 2012, del celler Carles Andreu
2n classificat:
LES TRES NAUS Reserva 2012, de Cellers Domenys
3r classificat:
PORTELL Vintage 2013, del celler Vinícola de Sarral

Millor CAVA ROSAT:
LES TRES NAUS Trepat 2014, de Cellers Domenys
2n classificat:
CASTELL DE LA COMANDA Trepat, de Castell D’Or
3r classificat:
CARLES ANDREU rosat Trepat, del celler Carles Andreu

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Restaurants i enoteques de Manresa se sumen a la celebració de la Festa de la verema del Bages a través d’una nit que marida música en directe, tapes i els vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages | La principal novetat d’aquest any es que es farà en dijous i que hi haurà ocasió de tastar a copes els vins de gamma alta | L’Espai Artium d’Artés també se suma a la Nocturna Vinum
01/01/1970
La Confraria del Cava presentarà el dijous 28 de setembre, a les 8 del vespre, els detalls de la iniciativa al Real Cercle Artístic de Barcelona