gastronomia

5 formatges artesans catalans que has de conèixer

Recomanem 5 formatges imprescindibles del nostre territori

Dos formatges fets amb llet de vaca, dos amb llet de cabra i un d'ovella

Set productes catalans que hauries de conèixer

| 28/06/2016 a les 11:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Formatges artesans, Gastronomia, Formatges
Sabies que a Catalunya s'elaboren més de 400 formatges artesans? Tota la nostra geografia és plena de bones formatgeries on s'elaboren sensacionals formatges de gran qualitat que res tenen a envejar als formatges d'altres indrets. En aquest petit recull, hem volgut recomanar-vos 5 formatges imprescindibles elaborats a casa nostra:
 

Sant Ignasi, de Formatgeria Reixagó (Olost, Lluçanès)
Formatge elaborat amb llet crua de vaca, de dues a tres setmanes de maduració, de pasta tova i pell florida. De textura molt cremosa, es fon al paladar deixant-lo ple d'aromes làctiques i sabor suau. Una delícia.
 

L’Altejó, de Formatgeria Productes Làctics Molí de Ger (Ger, Cerdanya)
Llet crua de vaca, pasta cuita i pell natural, amb maduració de 4 a 6 mesos i una matèria greixosa del 45%. Un formatge amb intenses aromes animals i sabors làctics amb notes de llet torrada. Imprescindible en qualsevol taula de formatges.
 

Cuirol rodó, de Formatgeria Cuirols, La Nou del Berguedà
Pasta tova làctica de llet crua de cabra alpina i de pell florida. 50% de matèria greixosa i de 3 a 4 mesos de maduració. Es tracta d'un formatge potent però delicat a la vegada. Intenses notes làctiques de llet crua de cabra i de nata. Dens al paladar i molt llaminer. Un formatge elegant però contundent.
 
 

El Carrat de la Formatgeria Bauma de Borredà, a l'Alt Berguedà
Llet pasteuritzada de cabra, pasta tova quallada làctica, de pell florida i recoberta amb carbó vegetal i pennicillium candidum. Amb un 57% de greix. Un formatge que combina les aromes de nata amb sabors cítrics i un final lleugerament picant i balsàmic. Un formatge pels més atrevits.
 

El Tou madurat amb fongs de Formatgeria Casa Mateu  (Surp, Pallars Subirà)
Formatge elaborat amb llet crua d'ovella, de pasta tova i pell florida. Amb un 40% de matèria greixosa. Formatge de textura fonedissa i aromes de bolets, amb una intensitat de sabors làctics provinents de la llet d'ovella que es combinen amb notes salines i un final lleugerament picant. No deixa indiferent.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Productes locals i de proximitat com atractiu turístic
JordiT, 29/06/2016 a les 23:21
+0
-0
Molt bo en Pere del Molí de Ger
Joaquín del Veguer, 19/07/2016 a les 19:27
+0
-0
Vam anar a visitar-lo, provarem diferents formatges i va ser molt interessant!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona
01/01/1970
L'empresa trasllada la seva seu social a La Rioja
01/01/1970
Tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya | S'acaba la temporada de Terrats en Cultura