ALIMENTACIÓ

Set restaurants d'esperit 'healthy' a Catalunya

La Laura Conde ens descobreix set restaurants saludables que no ens podem perdre si això del menjar "healthy" va amb nosaltres

7 blogs d'alimentació i nutrició que has de conèixer

| 21/06/2016 a les 10:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Espai Nutrició, Restaurants Vegans, Restaurants Healthy, Restaurants saludables
Li diuen febre healthy, un anglicisme que fa certa rabieta i es refereix a una mena de dèria col·lectiva per consumir productes saludables, que afecta fins i tot aquell col·lega kamikaze que guanyava campionats de Sant Hilari i ara parla dels beneficis del teff. I és que per què menjar-te un alvocat si pots fer-te un batut ultra contundent, menjar-ne quatre de cop i afegir-hi espinacs, pastanaga, api, gingebre i unes llavors de chía?

Primer van ser els smoothies, després els superaliments i més tard una obsessió gairebé compulsiva per cuidar-nos que ha fet que aquests set restaurants d'arreu de Catalunya visquin ara la seva època daurada. Serà una moda? Creiem que no.
 

1- The Green Spot
Si parlem de restaurants d'esperit healthy, i triem aquest terme en comptes del nostre "saludable", hem de parlar de la nova criatureta vegetariana a Barcelona, la qual, evidentment, es diu Green Spot i no Punt Verd, un nom aquest últim indiscutiblement menys glamurós que evoca situacions quotidianes molt més mundanes.

El nou restaurant de la gent d'En Compañía de Lobos (facció jove i informal del Grup Tragaluz) s'autodefineix –també en anglès, of course– com a "veggie for veggies, veggie for non veggies". I és un espai "moníssim" on trobar tots i cadascun dels ingredients de moda en creacions plenes de color, atractives i apetitoses. Tofu, alvocats, kale, kimchi, fonoll, tamarinde, espirulina, el seu brownie vegà de rigor i nombroses propostes ideals per a un lloc trendy amb pinzellades de cuina internacional i alguna concessió al públic guiri de la Barceloneta, com ara uns senyors plats de pasta.

De la Reina Cristina, 12 (Barcelona)
Tel. 93 802 55 65
http://www.encompaniadelobos.com/green-spot/
 
 

2- Teresa Carles
Si parlem de restaurants vegetarians a Catalunya, no podem oblidar Teresa Carles, la persona que potser ha contribuït més a la difusió de la cultura vegetariana al territori. Ella va ser de les primeres a dir sense por que la cuina vegetariana podia ser divertida i deliciosa, i que menjar sa no era sinònim d'un trist plat d'espinacs bullits. Amb aquesta filosofia va obrir el seu restaurant en ple centre de Barcelona –un dels preferits de Ferran Adrià–, predecessor del sempre solvent Flax & Kale, la seva versió trendy, lleugerament més sofisticada i flexiteriana, amb un petit percentatge de proteïna animal procedent del peix. Ara, Teresa Carles acaba d'obrir a Lleida natal un restaurant amb el seu nom i la mateixa filosofia que el germà gran: oferir una cuina vegetariana creativa, sostenible i saludable capaç d'aconseguir que ni el més fonamentalista dels carnívors trobi a faltar els productes d'origen animal.

Plaça Ricard Vinyes, 5 (Lleida)
http://www.teresacarles.com/tc/
 

3- Céleri
El xef Xavier Pellicer va arribar als fogons del restaurant barceloní Céleri encantat de la vida i precedit per l'èxit de les seves dues estrelles Michelin per Àbac i Can Fabes respectivament. I amb aquest esperit lúdic i creatiu elabora tres menús basats en les verdures de temporada i proximitat: un d'ells vegà, l'altre vegetarià i un tercer amb un percentatge de proteïna animal. El xef fa el que podríem anomenar alta cuina saludable, que pren forma de plats com ara una patata macaria amb mongeta tendra i rossinyols, uns espinacs premsats amb alls tendres, cítrics i tàperes o l'hummus amb cúrcuma i flors. Tot això en un ambient cosmopolita i cool, en un local molt agradable on regna el bon gust.

Passatge Marimón, 5 (Barcelona)
http://www.tribuwoki.com/restaurante/celeri/
 

4- El Vergel Veggie Restaurant
Si busqueu un restaurant vegà de batalla a Tarragona, sense pretensions estètiques ni atenció al detall, no trepitgeu aquest paradís "cuqui", lluminós, decididament hipster i decorat amb un gust exquisit on, a més, serveixen una cuina vegana senzilla, casolana i creativa a un preu ajustadíssim. A El Vergel hi trobarem bellíssims terres de mosaic hidràulic, aires nòrdics, cadires dels Eames i una cuina sostenible i honesta, amb una bona selecció de productes eco, totalment lliure de carns, peixos, mel, llet i ous. Un espai de visita obligada a Tarragona, i el primer restaurant 100% vegà de la ciutat, que va obrir les seves portes l'any 2014.

Major, 13 (Tarragona).
http://elvergeltarragona.com/
 

5- B-12
El B12 –nom que fa referència a la vitamina que els vegans diuen, mig de broma, que mai no saben on trobar– és un bar vegà i ecològic, obert l'any 2008 per tal de donar resposta a la demanda d'aquest tipus de cuina a la ciutat de Girona. Es troba davant de l'Ajuntament, té una encantadora terrassa i és, com dèiem, un bar sense pretensions estètiques però sí amb una filosofia clara i ferma: producte local i de proximitat, cuina ecològica, boicot a les grans marques i una cuina senzilla i gustosa que ha convençut una bona part de la clientela que no és vegana.

Plaça del Vi, 11 (Girona).
Facebook
 

6- Cor verd
Aquest restaurant vegà d'Igualada, feliçment allunyat dels aires modernets dels seus homòlegs barcelonins, és perfecte per a qualsevol hora del dia. La seva terrasseta és ideal per aturar-se a mitja tarda a beure un smoothie, o fer un suc natural bio per començar el dia amb energia. També podrem dinar o sopar qualsevol de les propostes d'una carta àmplia i completa, que ofereix des de pasta a croquetes, pizzes, amanides de tota mena i tot un assortiment de plats deliciosos amb un denominador comú: no contenen cap ingredient d'origen animal. Vins ecològics, productes de proximitat i una selecció increïble de postres veganes completen l'oferta d'un local simpàtic i accessible, visita obligada si volem menjar de forma saludable a Igualada.

Av. Països Catalans, 99 (Igualada)
Facebook
 

7- Kombu
Fa temps que la cuina macrobiòtica s'ha implantat a Catalunya, però és cert que en els darrers anys, amb el boom de l'alimentació saludable, ha experimentat un tímid creixement que ha donat lloc a l'obertura de locals com aquest Kombu, a Sant Cugat del Vallès. Kombu és un espai capaç de convèncer tots aquells que creuen que la macrobiòtica és una combinació inhumana de potingues no aptes per a l'aparell digestiu humà que estan profundament equivocats. I és que la gran varietat de sucs multicolors, delicioses amanides i plats completíssims que elabora la seva xef, Anna Grau, són perfectes, explica, per a aconseguir "una alimentació natural que recolza i afavoreix els propòsits i els objectius de vida amb la màxima harmonia".

Sant Domènec, 7 (Sant Cugat del Vallès)
http://www.kombu.cat/

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Healthy = vegà???
Omnívor, 12/08/2016 a les 11:18
+2
-0
Em sorprèn aquest equívoc permanent. Menjar només verdures no és més saludable; menjar verdures ecològiques encara podria tenir aquesta calificació. Equilibrat i del territori, nutricionalment sa, sostenible i de productors locals; això seria "healthy".

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.