ESTUDI

Escollim els països on viatgem en funció de la gastronomia?

L’estudi “Europa en un plat”, dut a terme per l’agència de viatges Expedia.es a Espanya, mostra que un dels factors clau a l'hora de triar la destinació d’un viatge i l’allotjament és la gastronomia

​Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, un any per projectar la gastronomia catalana al món

| 03/05/2016 a les 11:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, gastronomia, expedia.es, turisme, turisme gastronòmic


 
El 50% dels espanyols enquestats per Expedia.es diu haver tingut en compte l’oferta culinària del destí abans de visitar-lo. Això es veu reflectit pel fet que el 55% dels viatgers escull hotel basant-se en els restaurants que hi ha a la zona. I un 30% repeteixen moguts per la cuina local dels llocs on han estat.

Fabrizio Giulio de Expedia.es comenta: "No ens sorprèn gaire que sent Espanya un referent gastronòmic mundial, quan el turista espanyol visita un altre país, és un dels viatgers amb el paladar més exigent". I afegeix: "Una altra característica és que li agrada aventurar-se, per això es llança a explorar locals poc coneguts sempre que tingui bones ressenyes, en un 94% dels casos, segons el nostre estudi".

Dins l’àmbit mundial, les ciutats que més criden l'atenció als espanyols per la seva cuina són: Roma (51%), París (43%), Tòquio (40%, Nova York (27%) i Venècia (24%). I dins d’Espanya mateix: Oviedo (44%), Barcelona (41%), Madrid (39%), Santiago de Compostela (37%), Bilbao (36%), Donosti (35%), València (34%), Sevilla (31%), Vigo (26%) i Granada (22%).

Quant a la gastronomia més tradicional, els enquestats han nomenat la truita de patates com a plat preferit, seguit de la paella valenciana, el pop a la gallega, les croquetes i la fabada asturiana. La llista la completen el gaspatxo, el cocido madrileny, el bacallà al pil-pil i els calamars amb tinta.

“Europa en un plat” també ens mostra el comportament dels espanyols a l’hora de donar propina. El 31% dels enquestats considera que Espanya és el país europeu que deixa menys recompensa. De fet, afirmen que només donen propina si consideren que el servei està per sobre de la mitjana (el 42%).  O també, que només donen propina quan són de viatge perquè estan en "mode vacances" (23%). El rànquing dels països pel que fa la seva generositat a l’hora de donar propines és el següent: Alemanya, Anglaterra, França, Holanda, Itàlia, Espanya, Irlanda, Suïssa, Suècia i Dinamarca.

Fent referència al servei prestat, segons el 54%, el millor tracte l'ofereixen els restaurants espanyols, el que demostra la bona valoració que fan de la restauració local. Després d'Espanya, França amb un 17%, Itàlia amb un 12%, Alemanya amb un 3% i el Regne Unit amb un 2% són els països més ben valorats .

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

Gastronomia, Enoturisme i Alimenturisme
JordiT, 05/05/2016 a les 14:04
+0
-0
Si voleu conèixer i compartir com els aliments també poden ser atractiu turístic no us perdeu el curs d'estiu online de la Universitatd de Girona sobre Food Tourism (Alimenturisme)



FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Més de 500 referències i 68 cellers a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona | Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a l'acord amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona