Concurs BlocDOCat

V Edició del Concurs BlocDOCat amb més dotació econòmica pels guanyadors

La DO Catalunya presenta un espectacular vídeo promocional amb Joan Gómez Pallarès, Ramon Francàs, Josep Sucarrats, Ferran Centelles i Empar Moliner

El concurs incorpora una tercera i nova categoria: Millor Fotografia d’Instagram: maridatges amb #Vicatalà

La DO Catalunya, sòcia col·laboradora del «Concurs Grenaches Du Monde»

| 18/02/2016 a les 09:59h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Catalunya
La Denominació d’Origen Catalunya convoca una nova edició del Concurs BlocDOCat, que enguany celebra la seva 5a edició. El concurs, que té lloc bianualment, té com a objectiu premiar iniciatives particulars que busquen difondre els valors del món del vi i la viticultura a través de blocs i xarxes socials.

Per commemorar aquesta 5à edició, la DO Catalunya ha comptat amb la col·laboració de 5 reconeguts professionals del sector: Joan Gómez Pallarès, Catedràtic de Filologia Llatina, Director de l’Institut Català d'Arqueologia Clàssica i guanyador de la primera edició del concurs el 2008; els periodistes Ramon Francàs (amb diverses mencions especials al llarg de les diferents edicions del Concurs BlocDOCat) i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Ferran Centelles, millor sumiller d’Espanya 2006 i Premi Nacional de Gastronomia 2011; i l’escriptora i periodista Empar Moliner. Els 5 protagonitzen l’espot de la DO per promocionar aquesta nova edició del concurs, un espot inspirat en el cinema mut dels anys 20 i amb molts gestos de complicitat amb tot allò que envolta el món del vi. 

Aquest any, a més, el concurs ve carregat de novetats. A les categories de Millor Bloc Vitivinícola Català i Millor Post sobre #Vicatalà amb Denominació d’Origen fet fora de Catalunya, se suma aquest any una nova categoria, més enfocada a les xarxes socials: Millor Fotografia d’Instagram: maridatges amb #Vicatalà. Instagram és la xarxa social que creix a un ritme més ràpid, especialment entre el públic jove, un segment de la població estratègic i de gran importància per a la transmissió de la cultura del vi. Instagram és, a més, la xarxa social preferida dels foodies, un moviment que ha experimentat una forta explosió al nostre país, i amb molts seguidors (i consumidors) que confien en el seu criteri i en les seves opinions. Joves i gastronomia, els dos grans items de les campanyes que la DO Catalunya ha encetat aquest any, DOCat al plat i La quinta de la DOCat, i que permeten focalitzar esforços cap a un mateix objectiu: arribar al públic final i difondre els valors de la nostra cultura gastronòmica.  



Una altra de les novetats importants d’aquest any està lligada al premi, ja que s’han augmentat les dotacions econòmiques del concurs. Així, la categoria principal, Millor Bloc Vitivinícola Català, que premia als millors blocs sobre vi català que es fan a casa nostra, tindrà una dotació de 4.000€, mentre que els guanyadors de les altres dues categories rebran un premi de 2.000€ cadascun. 

El període d’inscripció, que comença avui mateix, s’allargarà fins al proper 20 de maig, data a partir de la qual el jurat del concurs, format fonamentalment per professionals del món del vi i la comunicació, s’encarregarà d’avaluar als candidats i decidir els guanyadors de cada categoria. El nom dels guanyadors es donarà a conèixer en una gala que tindrà lloc al mes de juny a Barcelona.

GUANYADORS D’EDICIONS ANTERIORS DEL CONCURS BlocDOCat
Primera edició - 2008. Millor Bloc: De Vinis, de Joan Gómez Pallarès.
Segona edició - 2010. Millor Bloc: Vins de Catalunya, de Jaume Aguadé.
Tercera edició - 2012. Millor Bloc: Vi·Moments·Persones, de Ruth Troyano.
Quarta edició - 2014. Millor Bloc: Malviatge, de Rosa Sadurní i Josep M. Galimany.
Millor Post sobre vi català: Todas las cosas buenas, del bloc Mileurismo Gourmet, de Mariano Fisac.

Tots aquells que vulguin participar en aquesta cinquena edició del BlocDOCat, trobaran la informació necessària a les bases del concurs, disponibles al web de la DO Catalunya.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

Algú sap què ha passat amb Vi-franc?
Anònim, 18/02/2016 a les 12:25
+0
-0
Ja fa dies que està despejat un dels blocs de referència en el món vitivinícola, el vi-franc.com que portava el Ramón Francàs (el segon del video d'aquesta noticia). Sabeu perquè ja no escriu posts? I perquè l'ha despenjat?
Va tancar-ho
Anònim, 18/02/2016 a les 19:32
+0
-0
Ja no sé perqué exactament però va fer la decisió al mig de l'any passat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Després de la suspensió dels actes el passat 19 d'agost pels atemptats de Barcelona i Cambrils, la Nit de Vins de Torroja es durà a terme el 30 de setembre
01/01/1970
Restaurants i enoteques de Manresa se sumen a la celebració de la Festa de la verema del Bages a través d’una nit que marida música en directe, tapes i els vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages | La principal novetat d’aquest any es que es farà en dijous i que hi haurà ocasió de tastar a copes els vins de gamma alta | L’Espai Artium d’Artés també se suma a la Nocturna Vinum
01/01/1970
La Confraria del Cava presentarà el dijous 28 de setembre, a les 8 del vespre, els detalls de la iniciativa al Real Cercle Artístic de Barcelona