RESTAURANTS

L'Informal, entre els millors 10 nous restaurants del món segons la CNN

​El xef Marc Gascons porta al Restaurant Informal a figurar entre els millors 10 nous restaurants del món segons la CNN

La cadena de televisió nord-americana destaca el restaurant de Marc Gascons a Barcelona a la seva llista "On menjar al 2016"

Restaurant Ají, el peruà japonès de Barcelona

| 28/01/2016 a les 10:33h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Gastronomia, Marc Gascons, Restaurant Informal
La CNN ha citat al restaurant barceloní Informal by Marc Gascons com a destí ineludible per a gastrònoms en 2016. Ho ha fet distingint-lo junt amb altres nou nous restaurants de tot el món a l'article "Where to dine in 2016: 10 of the world's best new restaurants" de la secció "Food&Drink" del seu web internacional, firmat pel periodista gastronòmic Chris Dwyer. Segons aquest, els deu són restaurants que mereixen el viatge, recents obertures "que et faran la teva boca aigua" aquest any.
 

Del projecte de Barcelona del xef Marc Gascons -propietari del restaurant Els Tinars de Llagostera (1 estrella Michelin), el web de la CNN destaca "les interpretacions de la seva cuina mediterrània i catalana" i ressalta especialment entre els seus plats "de temporada i proximitat" els nyoquis cremosos amb salsa de mantega i tòfona negra i l'espatlla de cabrit a la brasa de carbó, oli d'herbes i verduretes saltejades. "Un lloc per veure i ser vist", conclou la ressenya.

Dels 10 restaurants citats, Informal by Marc Gascons és un dels tres europeus. Completen el llistat del continent el restaurant Frenchie de Londres, a les ordres de Gregory Marchand, i Le Bon Saint Pourcain de París. D'Àsia la CNN destaca tres espais: el japonès Hide Yamamoto de Macao, el restaurant de cuina peruana Coya de Dubai i l'afrancesat Maison 1888 de Danang (Vietnam); només un d'Àfrica, l'Urban Grill d'Accra (Ghana), així com un altre d'Oceania: l'Osteria Oggi d'Adelaide (Austràlia). Per últim, Amèrica està representada en el seu hemisferi nord pel nord-americà Made Nice, nou restaurant dels propietaris del triestrellat Eleven Madison Park de Nova York, i en la seva vessant sud per Cozinha Artagao de Rio de Janeiro (Brasil).

Sobre Marc Gascons
Marc Gascons neix el 1975 en el si d’una família de vocació hostalera, a l’Empordà (Girona). Després de formar-se a l’Escola d’Hostaleria de Girona, on va ser reconegut amb el segon premi de la seva promoció, els seus primers contactes amb el sector van ser en el restaurant familiar Els Tinars, on es va amarar del bon gust per la cuina tradicional catalana. Un coneixement que va profunditzar posteriorment en estades a restaurants com Can Caig (Barcelona), L’Esguard (Sant Andreu de Llavaneres) i Sant Pau (Sant Pol de Mar).

A més de les cuines de Carme Ruscalleda i Carles Gaig, Gascons també va aprendre de Martín Berasategui, amb una estada de mig any al 1999. A finals d’aquest mateix any es va incorporar ja definitivament a la cuina d’Els Tinars, on segueix en l’actualitat com a responsable juntament amb la seva germana Helena, que dirigeix la sala.
El 2005 va ser finalista al premi al millor cuiner de l’any que atorga anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i un any després va ser finalista en la categoria de millor cuiner jove. El 2008 va ser escollit millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast, un any que el va catapultar cap a l’excel·lència, amb la consecució de la primera estrella Michelin per Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, el mateix any en què l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a millor cuiner jove.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca