GASTRONOMIA

Comença la 4a edició de la campanya gastronòmica "Sopars Maridats" a l'Empordà

Els restaurants dels col·lectius la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent oferiran sopars cada divendres del 12 de febrer al 10 de juny

Els àpats es maridaran amb vins de la DO Empordà

Els organitzadors qualifiquen "d'èxit rotund" els 24.000 visitants al Fòrum Gastronòmic

| 20/01/2016 a les 23:46h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Gastronomia, Empordà, Cuina del Vent, Cuina de l'Empordanet, Gastronomia Empordà, Gastronomia, Do Empordà
Divendres 12 de febrer començarà la 4a edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats” amb els restaurants dels col·lectius gastronòmics la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i amb els cellers participants de la DO Empordà.

Cada divendres del 12 de febrer al 10 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa) es duran a terme aquests sopars maridats, que consten de menús confeccionats per cada parella formada per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins de la DO Empordà que formen el menú.

Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en un sentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa. Així com d’aconseguir dinamitzar el sector en una època de l’any on hi ha poc moviment turístic a la zona, mobilitzant els públics locals i nacionals.

La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Català de la Vinya i el Vi.  

La Cuina de l’Empordanet dóna nom a un conjunt de vint restaurants de l’Empordà que promocionen la cuina d’aquest territori amb l’objectiu d’identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud. Fonamenten la seva oferta gastronòmica en l’ús prioritari dels productes del país, tant del mar com de la terra i han configurat una cuina de personalitat i de renom internacional.

La Cuina del Vent és un grup gastronòmic integrat per professionals de diferents branques de l’hostaleria que té per objectiu promocionar la terra, la cuina, la cultura i la tradició de l’Alt Empordà. Compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà i de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà.

S’oferiran un total de 30 sopars i els preus oscil·laran entre els 35 i els 55 euros (IVA inclòs). Les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.

Les etiquetes que es promouran perquè els usuaris participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats2016 #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona
01/01/1970
L'empresa trasllada la seva seu social a La Rioja
01/01/1970
Tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya | S'acaba la temporada de Terrats en Cultura