Mercats

Els restaurants deixen enrere la recessió segons l'observatori sectorial DBK

Després d'augmentar un 2% el 2014, el valor del mercat de restaurants creixerà al voltant del 3% al tancament de 2015

Els vint primers grups de restauració reuneixen de forma conjunta una quota de mercat del 11%, mentre que el total de cadenes de restaurants arriba al 30%, cinc punts més que el 2010, reflectint l'avanç de la concentració sectorial

Restaurant Ají, el peruà japonès de Barcelona

| 18/12/2015 a les 09:45h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Mercats, Restaurants
Nandu Jubany, a Can Jubany, a Calldetenes | Foto: Nandu Jubany
Aquestes són algunes conclusions informe especial "Cadenes de Restaurants" publicat recentment per l'Observatori Sectorial DBK d'INFORMA D & B (filial de CESCE), líder en el subministrament d'Informació Comercial, Financera, sectorial i de Màrqueting a Espanya i Portugal.
 
Segons l'Observatori, el valor del mercat de restaurants va repuntar el 2014, trencant la tendència a la baixa iniciada el 2008. La favorable evolució del nivell d'ocupació i de la renda disponible de les famílies està motivant que el 2015 s'acceleri la tendència a l'alça de la facturació sectorial, estimant-se una variació per al tancament de l'exercici al voltant del 3%.
 
El valor del mercat es va situar en 20.125.000 d'euros el 2014, fet que suposa un 2,2% més que l'any anterior. Aquesta xifra és encara un 30,8% més baixa que el màxim assolit el 2007, any a partir del qual el negoci va registrar un intens deteriorament.
 
Els restaurants amb servei a taula van facturar 17.100 milions aquest any, el que va suposar un 2,4% més que en l'exercici anterior. Dins d'aquest segment, la restauració informal va facturar 2.325 milions, un 6,2% més que el 2013, convertint-se en el segment amb el comportament més dinàmic.
 
En canvi, les vendes en el segment de restaurants sense servei a taula -establiments de menjar ràpid i autoserveis tradicionals- van registrar un creixement d'únicament el 0,8%, fins 3.025 milions.
 
En els últims exercicis les cadenes de restaurants han continuat augmentant la seva quota de participació en el sector, en un context d'expansió dels grups líders i descens del nombre de restaurants independents. D'aquesta manera, les cadenes van reunir el 30% del valor mercat en 2014, enfront del 25% comptabilitzat en 2010.
 
Les deu primeres empreses gestores de restaurants van reunir una quota de mercat conjunta del 9,0% el 2014 (8,8% el 2013), que va augmentar fins al 11,4% en considerar a les vint primeres (11,0% el 2013).
 
El nombre de locals de restauració es va situar en 71.748 a principis de 2015, dels quals uns 14.450 estaven integrats en cadenes. La modalitat de franquícia continua sent la principal via d'expansió utilitzada pels propietaris de les ensenyes.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable