Opinió

La visió del botiguer de vins

Ferran Casellas, sumiller del Wine Palace, ens explica què demana el client i quines tendències de consum hi ha

Obre Jovani & Vins, la botiga especialitzada de vins i formatges del barri de Sant Antoni de Barcelona

| 06/10/2015 a les 09:14h
Arxivat a: Opinió, Sumiller, Wine Palace, Botigues
En els darrers anys, des de les botigues Wine Palace, hem pogut gaudir de l’evident evolució del consumidor cada cop més preocupat per conèixer i descobrir nous cellers, noves regions i vins cada cop més singulars. Els amants del vi cada cop són més exigents, sobretot des del punt de vista de la informació. 

Mai queda clar si les tendències del mercat la marquen els mateixos elaboradors o si són els consumidors qui fan virar el rumb dels cellers. El que si queda clar és que el gust no és un element fix i canvia constantment. Actualment tenim molta demanda de vins blancs durant tot l’any. Queden enrere aquells anys en què el consum de blanc quedava emmarcat exclusivament als mesos de calor. Especialment de garnatxa blanca així com de vins internacionals. El bon amant del vi, cada cop més interessat a conèixer, vol descobrir el que es fa més enllà del nostre país. 

Tanmateix, en el vi negre ha crescut molt el consum de vins catalans de pràcticament totes les regions, però especialment de l’Empordà i de Terra Alta.

Crec interessant de comentar el fenomen dels vins ecològics i biodinàmics, i fins i tot els naturals, doncs ha donat la volta com un mitjó, passant de ser vins amb poc prestigi i que despertaven força desconfiança, a un moment de creixement exponencial que ens ha fet qüestionar-nos com afrontar el canvi, doncs creiem que en molts casos els consumidors venen amb massa dubtes al respecte. Dubtes que en molts casos compartim, doncs entenem que els vins ecològics o biodinàmics van més enllà d’un segell o un logotip. I és en aquest moment en què el lligam entre prescriptor i productor ha esdevingut més important per tal de poder valorar i concretar millor el compromís del celler amb la terra, el paisatge i la salut.

 



FERRAN CASELLAS MULA
Nascut a Barcelona el 1979. Format a EUHT de Sant Pol de mar. Vinculat al món del vi des del servei de sala de restaurants com Can Jubany, Sant Pau o Lasarte. Actualment, Sumiller de la companyia Wine Palace.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Més de 500 referències i 68 cellers a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona | Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a l'acord amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona