Formació

Conversem amb una exalumna del curs de sommelier del CETT

Audrey Dore, una exalumna del Curs Superior de Sommelier del CETT, actualment és cap de sommeliers de l'Hotel Omm i del Grup Tragaluz

César Cánovas:"als sommeliers els sobren jornades interminables que els impedeixen formar-se i viatjar"

| 24/08/2015 a les 12:01h
Especial: Formació
Arxivat a: Entrevistes, cett, Escola d'hostaleria CETT, CETT
Per entrar en context, explica’ns breument la teva trajectòria professional...
Sóc filòloga de formació, però fa uns deu anys em vaig adonar que el que m’agradava de veritat era el vi i que si pogués fer d’això el meu ofici, seria molt més apassionant, personal i professionalment. Vaig començar a treballar a la Vinya del Senyor, després a la Carta de Vins i des de fa tres anys sóc la cap de sommeliers del Roca Moo, a l'Hotel Omm, i del Grup Tragaluz. Paral·lelament, col·laboro amb el CETT-UB, donant algunes classes sobre zones vinícoles franceses.

 
Tot i la teva experiència, per què vas prendre la decisió de matricular-te en un curs de sommelier si ja estaves vinculada al sector vitivinícola?
La decisió va ser molt natural, és una formació necessària en el nostre sector per tenir una visió global i completa d’aquest ofici. També, hi havia, una voluntat a nivell personal d’adquirir nous coneixements i a nivell professional resultava imprescindible per optar a ofertes de treball més interessant. De fet, vaig entrar al Hotel Omm dos mesos després de finalitzar el curs.
 
Què et va fer triar el CETT? I per quina modalitat de formació (presencial o semipresencial) vas optar?
El CETT era per mi un referent del sector en formació, i te l’avantatge de concentrar les classes del curs presencial els dilluns, que era el meu dia de descans. A més a més, compta amb unes instal·lacions força completes, per això, vaig fer els dos anys presencials, tot i que el curs semipresencial sembla molt interessant.
 
Després d’haver-lo cursat, què destacaries d’aquesta formació?
El que més em va convèncer és que ofereix un coneixement global de la sommelieria, no només sobre el vi, sinó també sobre tècniques de servei, gastronomia, maridatges i totes les begudes que podem servir a un restaurant. A més, les instal·lacions són molt modernes i funcionals, ajuden a crear un entorn que convida a l’estudi amb un campus virtual també molt complet i destacable.
 
Els coneixements assolits al curs Superior de Sommelier els has pogut aplicar al teu entorn laboral?
El curs et dóna una base. Evidentment, un cop acabada la formació s’ha de profunditzar segons les inquietuds de cadascú, pensant per exemple en les zones vinícoles del món, destil·lats, cerveses, tes, etc. Però aquesta base que es dóna és tant amplia que difícilment es pot adquirir estudiant sol a casa.
 
Recomanaries el curs als nostres lectors?
Sense dubte! Per una banda, perquè és un trampolí al sector i per altre, perquè és el curs més complet que hi ha a Espanya.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Deu cellers van rebre la visita dels professors suïssos experts en vins en una acció organitzada per l'Institut del Cava per promoure el coneixement dels Caves en aquest important mercat d'exportació
01/01/1970
Aquesta iniciativa promoguda per Pimecava, ha permès reunir en un mateix espai a professionals del sector i a públic final, amb l’objectiu de fer-los descobrir de la mà dels propis elaboradors l’excel·lència dels vins escumosos d’alta qualitat
01/01/1970
Un total de 7 cellers ja han confirmat la seva presència a la mostra d’enguany