Conversem amb Laura Masramon, sommelier de Sons del Món

| 21/07/2015 a les 08:40h
Arxivat a: Entrevistes
La sommelier gironina ens explica com ha maridat els concerts de Sons del Món i perquè
Laura Masramon: Freelance especialitzada en vins de la DO Empordà. Nascuda a Girona, viu i s'ha format a terres empordaneses. Té 30 anys.

Repassem els vins escollits: 
Tots els maridatges són d'afinitat.
 
- Mosst blanc 2014 de Masia Serra amb Suzanne Vega;
- Comafredosa 2011 negre criança del celler Hugas de Batlle;
- Mas Vida 17 chardonnay de Bodegas Mas Vida amb Chambao;
- Xot 2012 negre criança del celler Vinyes dels Aspres, i el Cartesius blanc 2013 del celler - Arché Pagès amb Blaumut.
 
Mas vida 17, anyada 2013
El vi escollit amb Chambao té notes exòtiques, com el préssec blanc, la pinya, i moltes aromes de raïm. Entenc Chambao com una barreja de ritmes africans amb tocs flamencs, un punt càlids. Una música emocionant, per iniciar-se, que marida molt bé amb la naturalitat del vi. Un vi agradable i fàcil també per iniciar-se.
 
Mosst Blanc 2014
Un vi amb garnatxa blanca, garnatxa roja i moscatell. Un blanc jove, amb tocs de llevats, d'aromes secundàries. Més floral, més cítric, més fi. Entenc aquest maridatge amb Suzanne Vega per convertir la complexitat en senzillesa. Un treball d'enologia molt tècnic convertit amb senzillesa al vi. Trobo Suzanne Vega una cantautora pionera, com el celler Masia Serra.
 
Cartesius blanc 2014
Blaumut és un grup de Folk, un grup de casa, maridat amb un celler de casa. He volgut buscar una varietat autòctona com la garnatxa de l'Empordà. Vins i cançons d'autor, amb personalitat pròpia. Podríem dir que és un maridatge de kilòmetre 0. És un vi molt perfumat, molt intens, amb una acidesa altíssima, molt viu. Balsàmic, resinós, amb fruites molt madures i espècies dolces.
 
Xot dels aspres 2012
M'agrada definir aquest vi com a genial. Com una genialitat, igual que l'Andrea Motis i el Joan Chamorro. Varietats clàssiques com la garnatxa i la carinyena. El celler ha estat constantment en un procés d'aprenentatge vers aquestes varietats autòctones fins arribar a l'excel·lència, a la genialitat.
Estructura de vi clàssica, com el jazz, amb posada en escena que atrau. Un vi que millora en ampolla, com l'Andrea Motis. Es tracta d'un vi diferent, amb una barreja de fruita però amb molta magrana i espècies com el pebre blanc. Vins amb un punt balsàmic i de sotabosc. 
 
Comafredosa 2011
El latin jazz de Chucho Valdés necessitava un vi de llàgrima lenta, molt glicèric, un vi amb un cupatge curiós: garnatxa negra amb cabernet sauvignon. Em va seduir la idea de la varietat cabernet perquè l'artista Chucho Valdés és cubà però té influències del jazz nord-americà. Per altra banda, les vinyes són a Colera, amb molta tramuntana, és a dir amb molta lluita, com l'artista cubà.
Un vi que necessita 2 hores de decantació i paciència, parsimònia, coneixement, complexitat o concentració són adjectius que defineixen tant el músic com el vi.


Parla'ns de la importància de posar vins als festivals de música...
L'evolució del festival dóna cada més importància al vi. Els concerts són en un espai obert  però amb certa intimitat, i podent anar a buscar una copa a la barra. Com a experiència la trobo molt interessant, i es pot gaudir en família, amb amics, amb nens... Per mi és la millor manera d'introduir a la gent jove o neòfita al món del vi.
A part, els restaurants de la zona programen sopars Sons del Món, amb gastronomia local i vins amb DO Empordà. I amb tastos de vins a les tardes.
 
Cap on creus que evoluciona el festival? Què canviaries?
Potser canviar el nom com a molt perquè la tendència ha estat posar en valor el vi i la música. 
Sons del Món vi & music... Algun nom que evoqués més "vi de l'Emporda i música".
 
Ens recomanaries algun altre festival de música i vi?
Si, el Vinya Sons, el Vinomi de Lloret de Mar... recomanaria qualsevol festival que uneixi vins i música! Crec que el format te èxit i cada vegada en veurem més.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca