Eric Asimov, crític de vins del New York Times, recomana 3 caves

| 05/06/2015 a les 09:51h
Arxivat a: Entrevistes
Eric Asimov escriu sobre el cava en un dels seus últims articles
Eric Asimov ha parlat de caves aquest mes de maig. Recentment ha fet recentment un article a l'edició digital del New York Times on parla del cava. Comença l'article equiparant el cava amb el chardonnay de Califòrnia pel que fa a la seva mala reputació. "Milions d'ampolles de cava, el vi escumós català, es venen cada any, i gran part d'aquestes ho fan a baix cost", comenta, "no obstant, hi ha un grapat de productors de cava que treballen a consciència tant a les vinyes com al celler i demostren que els seus caves poden estar entre els millors vins escumosos".

Després explica el procés d'elaboració del cava (mètode champenoise), les seves varietats i el seu bon potencial quan es fa "amb cura". Comenta també que els millors caves no busquen imitar el champagne sino més aviat diferenciar-se d'ell.
 
I per acabar l'article recomana tres caves; Mestres, Bohigas i Castellroig.
Ens els recomana amb menges típiques catalanes com el pa amb tomaquet, sardines, mariscs o pernils ibèrics.

 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca