Valentí Roqueta guanya el guardó “Enòleg amb la millor trajectòria professional”

| 20/04/2015 a les 09:00h
Arxivat a: Entrevistes
L’Associació Catalana d’Enòlegs premia el recorregut de Valentí Roqueta en el món del vi
En el marc del XXVI Congrés Tècnic de l’ACE, Valentí Roqueta ha rebut el guardó a “La Nit de l’Enologia 2015”, celebrada a La Catedral del Vi del Pinell de Brai (Tarragona). A més de reconèixer el seu recorregut en el món del vi, l’associació exalça també la tasca que desenvolupen diàriament tots els professionals de l’enologia que fan possible la continuïtat del sector.
 
Valentí Roqueta Guillamet va assumir l’any 1982 la direcció del grup cellerer familiar, la història del qual es remunta més de nou segles. El seu gran repte va ser la posada en marxa del celler Abadal l’any 1983 en honor a les arrels i a la tradició vitivinícola de la família al territori -el Bages- i amb el compromís ferm d’elaborar vins que expressessin la singularitat de la terra i la donessin a conèixer al món. En la seva aposta pel territori com a camí de diferenciació i identitat, Abadal treballa per recuperar la tradició vitícola de la zona amb innovació i modernitat.
 
Diplomat en Enologia per l’Escola Superior d’Agronomia de la Universitat de Montpellier (França), llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d’Empresa per ESMA i diplomat en Alta Direcció d’Empreses a IESE, a banda de presidir el grup familiar Valentí Roqueta fou president de la Càmera Oficial de Comerç i Indústria de Manresa durant el període entre 1983 i 1986. També va exercir de president del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis de Manresa i de la Fundació Caixa de Manresa des del 1992 fins el 2009; va ser membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya entre 2003 i 2007; i pertany a l’Associació Vinícola Catalana des de juliol de 2014. Va ser l'impulsor de la DO Pla de Bages i des del seu inici n'és el President. El seu gran interès pel món gastronòmic l’ha portat a ser membre també de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, a més de President Honorífic de la Fundació Alícia.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca