Altos Ibéricos dels Cellers Torres, millor criança de la Rioja segons The Drinks Business

| 07/01/2015 a les 13:49h
Arxivat a: Vi destacat
L’anyada 2012 guanya l’únic or de la seva categoria al certamen Rioja Masters 2014 que organitza la prestigiosa revista britànica
Altos Ibéricos, el Rioja dels Cellers Torres, guanya la medalla d’or al certamen Rioja Masters 2014, organitzat per la publicació especialitzada The Drinks Business, i es postula com a líder en la seva categoria. Segons publica en el seu número de desembre la reconeguda revista britànica, l’anyada 2012 d’aquest tempranillo encapçala una llista de 25 criances amb l’únic or que ha concedit el jurat en aquesta categoria. És, a més, un dels 10 ors entregats en tot el concurs, en el que han participat un centenar de vins de la DO Calificada Rioja classificats en sis categories diferents.
 
Després d’una criança de 12 mesos en bóta i un envelliment llarg en ampolla, Altos Ibéricos és un vi elegant i contemporani, elaborat amb raïms curosament seleccionats al celler que la família Torres té al cor de la Rioja Alavesa, concretament als afores de l’històric municipi de Labastida, a uns 1.270 metres d’alçada. Amb una superfície de 25.000 m², el celler és un clar exemple d’edificació sostenible i eficient, en línia amb la política mediambiental de Torres, i disposa de panells solars, aerogeneradors verticals i una caldera de biomassa que cobreix el 50% de les necessitats energètiques del celler.
 
De la seva ubicació, un paratge denominat Alto Otero, pren el seu nom aquest vi, que evoca alhora la cuina de la península ibèrica. Embolcallat en una vistosa etiqueta vermella amb rombes daurats, Altos Ibéricos és de color cirera picota. En nas té una intensa aroma a flors blanques i fruits vermells, en equilibri amb les aromes especiades i torrefactes que ha aportat la permanència en bóta de roure. L’entrada en boca és fresca i vellutada, amb un recorregut llarg en el que s’expressa la finor i suavitat dels seus tanins. Són aquests suaus tanins i les sensacions fruitals els que fan que combini especialment bé amb tapes, pinxos i pernil ibèric.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca