Milmanda 2012, or al certamen Chardonnay du Monde

| 16/12/2014 a les 15:09h
Arxivat a: Vi destacat
La nova anyada del vi blanc icona dels cellers Torres guany l'or entre 800 vins de 40 països
Milmanda 2012, la nova anyada del vi blanc icona 100% chardonnay de Torres, surt al mercat avalat per dues medalles d’or en concursos internacionals, Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business, a més d’una excel·lent puntuació -95 punts- a la guia de vins Proensa. És la primera vegada que Milmanda aconsegueix l’or en el prestigiós certamen francès Chardonnay du Monde, que en la seva 21 edició va premiar únicament dos vins espanyols amb la màxima distinció, d’entre 800 vins de 40 països diferents.
 
Considerat per la família Torres com la seva petita joia de la Conca de Barberà, Milmanda continua sent, gairebé 30 anys després de la primera anyada de 1985, un vi de gran complexitat i elegància, a l’estil dels grans vins blancs de Borgonya, fermentat i envellit a bóta, i que gaudeix d’un merescut estatus entre els millors chardonnays del món.
 
El castell de Milmanda del segle IX, que dóna nom a la finca i al vi que hi neix, s’erigeix en un enclavament privilegiat als peus de la Serra de Prades, entre els municipis de L’Espluga de Francolí i Vimbodí. Va pertànyer als monjos de l’Ordre del Cister, que l’utilitzaven com a granja fortificada, abans que passés a formar part de les possessions del Monestir de Poblet el 1174 i s’iniciés el cultiu de la vinya. La família Torres es va fer càrrec del terreny i del castell el 1979, el va rehabilitar conservant la seva essència històrica i va plantar 15 hectàrees de la varietat chardonnay, gran desconeguda en aquella època.
 
I és en els sòls argilosos i profunds de la finca, que permeten una elevada retenció d’aigua, i en el clima meridional, amb les temperatures més fresques de la comarca i fortes oscil·lacions tèrmiques, on la chardonnay troba les condicions òptimes per al deu desenvolupament i pot expressar-se amb total plenitud. A la perllongada maduració, se sumen una rigorosa selecció dels raïms i un envelliment especial en fusta per crear un dels vins més premiats de l’Estat espanyol.
 
L’anyada 2012, intensa i equilibrada
El 2012 va ser un any de temperatures i precipitacions normals, encara que l’hivern va ser especialment sec, com també ho va ser el cicle vegetatiu. Això va afavorir una producció més reduïda i de més qualitat a la finca de Milmanda. 
 
El resultat és un vi intens però equilibrat, de color groc daurat, desprèn un intens aroma, amb notes fruitals de cítrics i compota de préssec, i fons de vainilla. En boca dominen les sensacions fruitals, especiades i de fruits secs torrats i aporta un paladar gras i persistent i una bona acidesa. 

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
La caixa conté 6 ampolles de cava | El sorteig finalitzarà el 14 de març
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic