L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ja és una realitat

| 08/10/2014 a les 09:56h
Arxivat a: Per aprendre'n
La jornada inaugural serà el 3 de novembre i la formació s’iniciarà aquest octubre
El dilluns 3 de novembre s’inaugurarà l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que s’ubicarà a l’edifici Escavi i que neix com a iniciativa conjunta del sector de l’enoturisme i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
El seu propòsit és formar els professionals del sector i impulsar l’expansió de les activitats turístiques que aportin un valor afegit al sector vitivinícola i una especialització basada en experiències en el sector turístic català.
 
L’oferta formativa tindrà un caràcter integrador, ja que anirà dirigida tant a la formació inicial, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, com a la formació ocupacional per reciclar els professionals en atur, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. També, i de forma principal, donarà formació continuada als professionals en actiu, al costat de les entitats professionals i representatives del sector.
 
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya tindrà la seu a Vilafranca del Penedès, tot i que estendrà les seves activitats per tot Catalunya, en col·laboració amb els gremis d’hostaleria i de les Denominacions d’Origen.
Els primers cursos s’iniciaran ja aquests mesos d’octubre i novembre, en una acció conjunta amb Ruralcat, per promoure la internacionalització dels allotjaments rurals de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 
To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme
Prèviament a la inauguració de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el mateix dia 3 de novembre a la tarda es durà a terme el primer Seminari Internacional d’Enoturisme amb la jornada “To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme”. La jornada té l’objectiu de promoure un debat entre els professionals del sector, amb una visió transversal, innovadora i creativa que permeti generar experiències vitals atractives per a un ampli públic. Comptarà amb la participació de ponents d’alt nivell com Tim Clarke, soci-fundador d’Arblaster & Clarke (www.winetours.com); Eduardo Serrano, d’ESM y Asociados, consultoria estratègica en turisme (www.thewinestorming.com); Cristina Pagès, events manager d’Epson Iberica; Aratz Mendieta, sommelier de Marqués de Murrieta; Jordi Puig, conseller delegat de We Barcelona, i l’escriptora i wine lover Empar Moliner.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
La caixa conté 6 ampolles de cava | El sorteig finalitzarà el 14 de març
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic