LAFOU-TERRA ALTA

| 02/10/2012 a les 08:09h
Arxivat a: Opinió
“Reserva Espiritual de Qualitat amb Garnatxa Blanca”
Sí amics, efectivament la DO Terra Alta, a Tarragona, és la zona del món amb més quantitat de Garnatxa Blanca; és com una espècie de Reserva Espiritual de les Garnatxes, també de la negra, perquè els seus habitants, viticultors i gent del camp, han confiat en allò que és seu. Tot i que també hi ha altres coses, hem d’admirar a banda de la qualitat el fet que existeixin zones a Espanya que preservin el que és autòcton i a més a més elaborin bons i fins i tot grans productes; perquè de l’amable i generosa garnatxa blanca en neixen vins genials, carnosos, saborosos i que estan a punt de convertir-se en vins de moda de cara als entesos i amants dels vins amb tipicitat i territori.

Doncs aquest és el cas del vi LAFOU-Els Amelers (expressió tradicional dels ametllers). Un vi elaborat amb cap i pensant en el futur, on la fusta només s’hi troba en un 25%, ben criada en bones barriques (molt poc torrades!) que al final s’uneix amb el vi, el qual sempre està en contacte amb les mares en acer inoxidable. Una combinació d’allò més perfecte que li fa mantenir l’acidesa i frescor, la carnositat i l’equilibri; que combina les notes cítriques, el préssec i les minerals com el sílex. Tota això és en part el que el fa diferent i segons el meu parer, també longeu amb una bona evolució en ampolla, tot i que ara està perfecte per a ser consumit.

Gastronòmicament, és un vi ideal per acompanyar carns blanques com el pollastre de corral o inclús un plat de mar i muntanya, gambes o llagosta, això ja depèn dels gustos de cadascú. També és perfecte per a formatges de cabra i ovella, inclosos els de bona curació.

En fi, un vi molt especial.
Salutacions i Garnatxa Blanca.
Juan Muñoz Ramos

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca