vins
01/01/1970
Aquesta setmana proposem 2 caves i 2 vins negres | Tastem un negre d'Albet i Noya, un negre de Cellers d'en Guilla, un cava de Xamfrà i un cava de Vendrell Olivella
CONCURSOS
01/01/1970
La DO Empordà ha estat la denominació amb més medalles d’or en un certamen en el què participen centenars de vins catalans, espanyols, francesos, italians o grecs.
INCAVI
01/01/1970
Del 25 al 29 de gener i per 28è any consecutiu l’Incavi ha col·laborat en la visita del «Diplome International de l'OIV en Management du Secteur de la Vigne et du Vin».
bOTIGUES
01/01/1970
Uvinum tanca 2015 amb unes vendes de 8,5 milions d'euros | Aquestes dades suposen un 58% més que l'any anterior | Han venut mig milió de referències
Cellers
01/01/1970
Els vins guardonats amb medalles d’Or són: Reserva Martí, l’Ocell de foc, el Blanc XXV i l’escumós Clàssic Penèdes Brut Barrica 21
CAVA
01/01/1970
Els relats, que poden estar redactats en castellà, català o anglès, tindran una extensió de 140 caràcters i han d’incloure sempre la paraula ‘cava’ acompanyada de l’etiqueta #relatocava

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
DO Penedès
01/01/1970
Missatges com “Jihad is Way” o "We are Many" substituïen el contingut del lloc web | L'atac ha quedat subsanat en minuts
CURIOSITATS
01/01/1970
Coravin és un dispositiu que permet destapar l'ampolla i servir-la deixant el tap de suro intacte | El nou Model Two sortirà al mercat aquest mes i millora el seu predecessor, el Model One
GASTRONOMIA
01/01/1970
Els propers dissabtes dia 6 i 20 de febrer tindran lloc “Les segones jornades de la tòfona del Collsacabra” a Cantonigròs | Organitza el restaurant Ca l’Ignasi
vi català
Botiga de Vins i Licors Grau, a Palafrugell | Vins i Licors Grau
01/01/1970
El volum de vendes del sector dels vins i caves a Catalunya ha crescut fins als 1.600M€ | Ho indica un informe elaborat per la Generalitat a través d’ACCIÓ que destaca que el total d’exportacions de les 11 DO’s catalanes suma un 46’3% de les vendes
Sequera
La sequera es comença a notar al camp català | Josep Maria Costa
01/01/1970
Unió de Pagesos alerta que la sequera pot provocar pèrdues elevades en la collita de l'oliva, i que les altes temperatures han descompensat els cicles naturals de les floracions | Molts ametllers han florit al gener, i el cereal comença a treure l'espiga | A bona part de la Catalunya Central fa més de 85 dies que no plou mentre que la ratxa seca supera els 60 dies a Ponent
MARIDATGES
01/01/1970
Un cop al mes proposa un menú especialment pensat per als vins del celler escollit | El primer de l’any serà el Maridatge Peninsular amb González Byass aquest divendres
FORMACIÓ
01/01/1970
Cinquè reportatge de la sèrie d’articles divulgatius que expliquen, de forma senzilla però alhora completa, tot el procés del vi, des de la vinya fins a l’ampolla.
L'actualitat, en breu
ACTUALITAT
01/01/1970
El Govern ha fet públic aquest nomenament, adscrit a la conselleria de Meritxell Serret
LLIBRES
01/01/1970
Tamlyn Currin, col·laboradora del web JancisRobinson.com, valora de manera extraordinària la guia Vinologue Priorat
RESTAURANTS
01/01/1970
​El xef Marc Gascons porta al Restaurant Informal a figurar entre els millors 10 nous restaurants del món segons la CNN | La cadena de televisió nord-americana destaca el restaurant de Marc Gascons a Barcelona a la seva llista "On menjar al 2016"
CURIOSITATS
01/01/1970
Què fer amb l'ampolla de vidre una vegada hem begut el vi? | idees d'objectes curiosos i originals fets pels autors més creatius
ENOTURISME
01/01/1970
La visita consta d'un recorregut pel camp d'aviació de la Guerra Civil i pels búnquers del terme municipal de Garriguella | La visita inclou també tast de vins
01/01/1970
Coravin és un dispositiu que permet destapar l'ampolla i servir-la deixant el tap de suro intacte | El nou Model Two sortirà al mercat aquest mes i millora el seu predecessor, el Model One
Botiga de Vins i Licors Grau, a Palafrugell | Vins i Licors Grau
01/01/1970
El volum de vendes del sector dels vins i caves a Catalunya ha crescut fins als 1.600M€ | Ho indica un informe elaborat per la Generalitat a través d’ACCIÓ que destaca que el total d’exportacions de les 11 DO’s catalanes suma un 46’3% de les vendes
01/01/1970
Què fer amb l'ampolla de vidre una vegada hem begut el vi? | idees d'objectes curiosos i originals fets pels autors més creatius
01/01/1970
En aparença irrellevant i neutre a ulls del consumidor, tant la forma, com la mida i el color de l’ampolla afecten el vi i intervenen en la decisió de compra
01/01/1970
Guardeu els taps de les ampolles de vi? Us presentem algunes idees per reutilitzar-los
01/01/1970
Aquesta setmana proposem 2 caves i 2 vins negres | Tastem un negre d'Albet i Noya, un negre de Cellers d'en Guilla, un cava de Xamfrà i un cava de Vendrell Olivella
01/01/1970
Premiat com el millor sauvignon blanc en bóta al Concours Mondial du Sauvignon, és al mercat des d'aquest juliol passat
01/01/1970
La ratafia perviu com a producte català lligat al calendari i al pes de la tradició | S’elabora a licoreries i cases particulars simbolitzant territori, costum i gastronomia
01/01/1970
Quart reportatge de la sèrie d’articles divulgatius que expliquen, de forma senzilla però alhora completa, tot el procés del vi, des de la vinya fins a l’ampolla
01/01/1970
Fase gustativa, segona part | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora d’Innovació de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
01/01/1970
Tercer reportatge de la sèrie d’articles divulgatius que expliquen, de forma senzilla però alhora completa, tot el procés del vi, des de la vinya fins a l’ampolla
01/01/1970
Fase gustativa, primera part | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora d’Innovació de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
01/01/1970
La caixa conté 6 ampolles de cava Orgànic 2011 | El sorteig finalitzarà el 29 de febrer
01/01/1970
Els relats, que poden estar redactats en castellà, català o anglès, tindran una extensió de 140 caràcters i han d’incloure sempre la paraula ‘cava’ acompanyada de l’etiqueta #relatocava
01/01/1970
240 vins publicats dels 1360 vins tastats i 96 cellers han format part de La Guia de Vins de Catalunya | Terroir al Límit, Vinyes d'Olivardots, Martí Fabra, Gramona, Recaredo, Cellers d’en Guilla i Scala Dei, els altres triomfadors
01/01/1970
Per Màrius Fuertes Mateu, Consultor i divulgador. Especialista en anàlisi sensorial, educació alimentària i cultura del vi.
01/01/1970
Espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
01/01/1970
​El xef Marc Gascons porta al Restaurant Informal a figurar entre els millors 10 nous restaurants del món segons la CNN | La cadena de televisió nord-americana destaca el restaurant de Marc Gascons a Barcelona a la seva llista "On menjar al 2016"
Nandu Jubany, a Can Jubany, a Calldetenes | Foto: Nandu Jubany
01/01/1970
Després d'augmentar un 2% el 2014, el valor del mercat de restaurants creixerà al voltant del 3% al tancament de 2015 | Els vint primers grups de restauració reuneixen de forma conjunta una quota de mercat del 11%, mentre que el total de cadenes de restaurants arriba al 30%, cinc punts més que el 2010, reflectint l'avanç de la concentració sectorial