DOQ Priorat
01/01/1970
Després de la suspensió dels actes el passat 19 d'agost pels atemptats de Barcelona i Cambrils, la Nit de Vins de Torroja es durà a terme el 30 de setembre
01/01/1970
Restaurants i enoteques de Manresa se sumen a la celebració de la Festa de la verema del Bages a través d’una nit que marida música en directe, tapes i els vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages | La principal novetat d’aquest any es que es farà en dijous i que hi haurà ocasió de tastar a copes els vins de gamma alta | L’Espai Artium d’Artés també se suma a la Nocturna Vinum
cava
01/01/1970
La Confraria del Cava presentarà el dijous 28 de setembre, a les 8 del vespre, els detalls de la iniciativa al Real Cercle Artístic de Barcelona
Curiositats
01/01/1970
Per què la mida estàndard de les ampolles de vi és de 75 cl? | Pot afectar la qualitat del vi la mida de les ampolles?
fires
01/01/1970
El Museu d’Història de Catalunya serà l’escenari d’una Festa de la Verema | Hi haurà activitats com la trepitjada de raïm popular, la degustació de raïm i vins empordanesos, tallers familiars, i el tast magistral de vins guanyadors
01/01/1970
El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2017 tindrà lloc del 2 al 12 de novembre al Penedès i al Priorat | Aquesta setena edició incrementa fins a 38 les produccions que competiran a la Secció Oficial Collita | L’Uruguai és el país convidat, i es comptarà amb l’assistència del sommelier Charlie Arturaola

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
vins
01/01/1970
Tastem 3 vins tranquils de Segura Viudas | Són 3 vins ben fets, amb una gran relació qualitat preu, que no passen dels 6 €
Verema
Una vinya d'Abadal, a Horta d'Avinyó, on s'està fent la verema | Estefania Escolà
Verema
Infants gaudeixen trepitjant raïm durant la Festa de la Verema | Oller del Mas
01/01/1970
El Mas es replanteja una ampliació de la Festa del 2018 amb més capacitat per a totes les activitats i noves propostes familiars
Fires
01/01/1970
La 21 a edició del Cavatast apostarà, de nou, per la qualitat
novetats
01/01/1970
AA Bruant, primer cava elaborat sense sulfurós -des de 2006-, un escumós natural | Després de 10 anys elaborant cava amb el mètode ancestral, El Celler de les Aus (el celler de vins radicals d’Alta Alella) presenta aquest cava en format Màgnum i Jeroboam
Ferran Centelles
Sergi Cortés
01/01/1970
​«l'any 2000 quan vaig entrar a l'equip d'elBulli, la carta no tenia cap xarel·lo 100%. Al 2011, quan va tancar el restaurant, ja oferiem més de 10 xarel·los 100%...»
formació
01/01/1970
Els alumnes de la primera edició estan fent pràctiques d'elaboració de vi en diversos països europeus
verema
La verema ha estat en general excel·lent | Eudald Masana Noya
01/01/1970
7 enòlegs valoren la collita d'enguany DO per DO | En general, la verema ha començat entre 10 i 20 dies abans respecte altres anys, la quantitat s’ha vist reduïda a causa de la sequera, però la qualitat del raïm és molt bona en totes les DO’s
01/01/1970
Els dies escollits per a les veremes són els dies 16 , 23 de setembre, i 7 d'octubre | La intenció és fer un cupatge de tres raïms diferents de cada una de les tres subzones de la DO Costers del Segre
verema
Els germans Llopart són al capdavant de l'empresa | Foto: Llopart
01/01/1970
Llopart ha elaborat un informe de verema on conclou que la qualitat del raïm d'aquest 2017 és excel·lent i el rendiment similar a l'any passat, un 25% inferior a la mitjana dels últims 20 anys.
gastronomia
01/01/1970
​El concurs per trobar el ‘Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya’ arriba a la seva 10a edició | Obertes les inscripcions per al certamen, que se celebrarà el 3 d’octubre a l’Escola de Pastisseria de Barcelona
DO Penedès
01/01/1970
La DO Penedès celebra una gran festa el divendres 29 de setembre a les 19 h per gaudir dels seus vins escumosos d’alta qualitat
Empordà
Vista aèria de l'Alt Empordà | Aniol Resclosa, per la DO Empordà
Ramon Francas
01/01/1970
Ramon Francàs ens radiografia un viatge a l'Empordà on descobreix alguns dels cellers més interessants del país
vins
Maury | Vins du Roussillon (CIVR)
01/01/1970
Nick Passmore fascinat pels vins del Rosselló el passat mes d'agost va confeccionar una llista amb catorze recomanacions
tastos
Ramon Roset
01/01/1970
Tastem l'Aires de Garbet, un vi de finca de Perelada fet amb garnatxa 100% del Cap de Creus | Un vi que es caracteritza per la influència que rep del mar mediterrani i uns sòls pissarrosos.
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
Verema
01/01/1970
Raventós i Blanc ens parla de la seva verema, amb un raïm òptim i sense malalties
X-15 Jean leon
Sergi Cortés
01/01/1970
Tastem l'ampolla número 2259 d'una producció de 6000 | Un xarel·lo experimental fresc, suau i elegant, amb l'empremta femenina de la seva artífex, la Mireia Torres
Llibres
Sergi Cortés
01/01/1970
El sociòleg Lluís Tolosa posa al descobert 12 errors habituals en les propostes enoturístiques dels cellers i 12 alternatives per subsanar-los
Forbes
01/01/1970
La prestigiosa revista internacional elegeix Mar Raventós com una de "Les 50 espanyoles més poderoses" | La seva brillant trajectòria la posiciona entre les 10 més influents del país, compartint lideratge amb dones d'altura com Ana Patricia Botín, Carme Ruscalleda o la Reina Letizia
ICS
01/01/1970
El primer laboratori que acredita ENAC per a l’assaig de migració global en taps de suro | L'ICS augmenta així la competitivitat en matèria de controls de qualitat en el sector agroalimentari
Vins recomanats
D'esquerra a dreta: Audrey Doré, Josep Pelegrín, Ferran Centelles, Ferran Casellas, Anna Vicens i Rafel Sabadí
01/01/1970
6 dels millors sommeliers de Catalunya ens recomanen 6 vins amb DO Penedès i ens expliquen amb una frase el perquè de la seva elecció
Projecte​ VRIAACC​
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
verema del cava
01/01/1970
Cada cap de setmana de setembre, un grup de prestigiosos cellers elaboradors de Cava obriran les seves portes | Per segon any consecutiu, La Verema del Cava mostrarà els secrets de l’elaboració del Cava amb activitats per a tots els públics
tecnologia i vi
01/01/1970
Aquest títol ha estat concedit per les excel·lents i constants puntuacions que els viatgers han atorgat en aquest portal Caves Vilarnau
L'actualitat, en breu
Cava ICE
Ramon Francas
01/01/1970
​«Se solen servir en copa gran, fruites i glaçons i s’han convertit en tota una nova tendència en el món del cava...»
Vocabulari vinícola
Pixabay
Alicia Andreu | 3 comentaris
01/01/1970
Un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Una vinya d'Abadal, a Horta d'Avinyó, on s'està fent la verema | Estefania Escolà
01/01/1970
La meteorologia també farà que la producció es vegi reduïda entre un 20 i un 25% respecte d'un any normal
La verema ha estat en general excel·lent | Eudald Masana Noya
01/01/1970
7 enòlegs valoren la collita d'enguany DO per DO | En general, la verema ha començat entre 10 i 20 dies abans respecte altres anys, la quantitat s’ha vist reduïda a causa de la sequera, però la qualitat del raïm és molt bona en totes les DO’s
01/01/1970
Els dies escollits per a les veremes són els dies 16 , 23 de setembre, i 7 d'octubre | La intenció és fer un cupatge de tres raïms diferents de cada una de les tres subzones de la DO Costers del Segre
Vista de la vinya de cala Jóncols que tot just s'ha veremat la primera setmana de setembre. | Foto: 6comunicació.
01/01/1970
Es va plantar fa dos any a la cala Jóncols i ha recollit 3.000 kg de raïm lledoner roig per a produir uns 1.900 litres de vi blanc
Els germans Llopart són al capdavant de l'empresa | Foto: Llopart
01/01/1970
Llopart ha elaborat un informe de verema on conclou que la qualitat del raïm d'aquest 2017 és excel·lent i el rendiment similar a l'any passat, un 25% inferior a la mitjana dels últims 20 anys.
01/01/1970
L’empresa Castlexperience s’ha posicionat entre els millors tours d’Espanya segons els usuaris de Tripadvisor de tot el món
01/01/1970
Reserva Real 2011, de la Família Torres, es el vi del Penedès millor considerat | Vuit vins de Torres se situen per sobre dels 90 punts en el seu tast de vins espanyols
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
Ramon Francas
01/01/1970
La patronal Pimecava organitza per al dissabte 21 d’octubre la primera edició de la batejada com a Experiència Gran Reserva.
Parc Eòlic | Pixabay
Ramon Francas | 3 comentaris
01/01/1970
​«El sector del vi planta cara als nous parcs eòlics a la Terra Alta»
01/01/1970
Després de la suspensió dels actes el passat 19 d'agost pels atemptats de Barcelona i Cambrils, la Nit de Vins de Torroja es durà a terme el 30 de setembre
01/01/1970
Restaurants i enoteques de Manresa se sumen a la celebració de la Festa de la verema del Bages a través d’una nit que marida música en directe, tapes i els vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages | La principal novetat d’aquest any es que es farà en dijous i que hi haurà ocasió de tastar a copes els vins de gamma alta | L’Espai Artium d’Artés també se suma a la Nocturna Vinum
01/01/1970
El Museu d’Història de Catalunya serà l’escenari d’una Festa de la Verema | Hi haurà activitats com la trepitjada de raïm popular, la degustació de raïm i vins empordanesos, tallers familiars, i el tast magistral de vins guanyadors
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
01/01/1970
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) presenta un nou curs sobre enoturisme, en el marc de la seva formació continuada i en una aposta decidida per un sector creixent a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol
01/01/1970
El Congrés ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos
01/01/1970
Com han de ser les cartes de vi d'un restaurant? | El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ens ho explica | Recordeu que teniu descomptes als cursos de sommelieria del CETT si sou lectors de cupatges.cat
Sergi Cortés
01/01/1970
El sociòleg Lluís Tolosa posa al descobert 12 errors habituals en les propostes enoturístiques dels cellers i 12 alternatives per subsanar-los
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
01/01/1970
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Els restauradors després de presentar la iniciativa sobre terrasses | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
01/01/1970
El Gremi de Restauració presenta una iniciativa per obligar a tramitar la seva proposta de canvi de normativa
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
Barnabier | Barnabier
01/01/1970
Brasserie Flo, Barnabier i Restaurant 2007 a La Fuliola han estat els restaurants adherits amb els que hem conversat
01/01/1970
Descobreix com és l'interior dels dormitoris del restaurant garrotxí | Les imatges han tingut més de 2 milions de visualitzacions
Els finalistes i els premiats, juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes | Associació Vinícola Catalana
01/01/1970
Els restaurants Winsor, Ospi, Villa Retiro, La Boscana i Vicus guanyen els Premis Cartavi 2016 en la categoria A | Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca rep el premi especial d’aquesta edició
01/01/1970
Decàleg per entendre quins països són més consumidors i quins exporten més en volum i en valor.
01/01/1970
La Consellera Serret presideix l’acte de presentació del projecte de varietats ancestrals en què col·labora l’INCAVI i que recupera el patrimoni vitivinícola català
01/01/1970
​El concurs per trobar el ‘Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya’ arriba a la seva 10a edició | Obertes les inscripcions per al certamen, que se celebrarà el 3 d’octubre a l’Escola de Pastisseria de Barcelona
D'esquerra a dreta: Audrey Doré, Josep Pelegrín, Ferran Centelles, Ferran Casellas, Anna Vicens i Rafel Sabadí
01/01/1970
6 dels millors sommeliers de Catalunya ens recomanen 6 vins amb DO Penedès i ens expliquen amb una frase el perquè de la seva elecció