Mercats
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
Grenaches Du Monde
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca
denominacions d'origen
01/01/1970
6 actors i actrius del panorama català parlaran de la seva relació amb el vi
Mostra de Vins i Caves de Catalunya
01/01/1970
Més de 500 referències i 68 cellers a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona | Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a l'acord amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona
novetats
cellers
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
Gramona
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
enoturisme a Llopart
01/01/1970
El curs anirà a càrrec de Frederic Garrido Vilajuana premi Catalunya 2010 de fotografia- Premi Nacional 2013 de fotografia | El taller va dirigit a tots els amants de l’art que vulguin conèixer la fotogràfica contemplativa i que vulguin potenciar la seva creativitat | Tindrà lloc el 28 d'octubre, de les 9.30 a les 19.00 h
do catalunya
cava
El Doctor Bonaventura Clotet és investit Confrare d'Honor | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava festeja la 36ª Investidura Tardoral a Codorníu

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
denominacions d'origen
01/01/1970
L'acte, dirigit per la DO Penedès, tindrà lloc a l'Hotel Alimara de Barcelona de les 16.30 a les 20.30, el dia 23 d'octubre | És la primera vegada que els cellers que elaboren Clàssic Penedès organitzen un showroom professional només amb Clàssics Penedès
CELLERS
01/01/1970
Mas Blanch i Jové crea un parc fotovoltaic per cobrir més del 99% les necessitats energètiques del celler | Aquesta aposta per l’ecologia suposa una inversió d’uns 200.000 euros | Els visitants del celler amb cotxes elèctrics podran recarregar el seu vehicle de forma gratuïta
vins
Sergi Cortés | 4 comentaris
01/01/1970
Els vins blancs del Priorat són grans desconeguts. El prestigi dels vins negres de la zona massa sovint ens han fet oblidar el potencial d'uns vins contundents però alhora elegants
cava
Ramon Francas
01/01/1970
Josep Lluís, juntament amb el seu germà Bartomeu, va arrancar amb força l’any 1945 una nova era a les caves Gramona
Cava Gran Reserva
01/01/1970
Experiència Gran Reserva tindrà lloc el 21 d'octubre al Conjunt Monumental d'Olèrldola | Per primera vegada s'organitza una mostra dedicada exclusivament als caves Gran Reserva fets per petits i mitjans elaboradors en el seu propi territori.
novetats
01/01/1970
Elaborat a partir de vinyes velles de la varietat autòctona Trepat, aquest vi de viticultura d’altura és la màxima expressió de la DO Conca de Barberà
01/01/1970
El jurat de la Secció Collita estarà format per Damià Serrano, Anna Vicens, Judith Colell, Ruth Troyano i Imma Merino | L’actriu Anna Ycobalzeta presentarà les gales d’inauguració i cloenda
suro
La indústria del tap de suro gironí aplega 82 empreses i produeix anualment 2.700 milions de taps, la meitat dels quals es destinen a l'exportació | ACN
01/01/1970
A tot el món, al voltant de 18 mil milions d'ampolles de vi són obertes cada any, de les quals 12 mil milions estan tapades amb suro
viticultura
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa. | Cedida
Terra remota
Ramon Francas
01/01/1970
«Elaboren vins de gamma alta i fins i tot l’icònic Usted, que s’enfila a un PVP de 200 euros. Tots els seus vins, excepte un, són emparats per la DO Empordà...»
premis vinari
01/01/1970
Un total de 870 referències de les 12 denominacions d’origen han participat en aquesta cinquena edicio | Rosa Vila ha estat reconeguda amb el Premi Monvínic a la trajectòria professional en el món del vi


 
gastronomia
01/01/1970
Una pastisseria de Roda de Ter (Barcelona) s’ha imposat als prop de mig centenar de participants del certamen
01/01/1970
Albet i Noya dedica el mes d’octubre a l’Associació Grup Àgata, que vetlla per fer més fàcil la vida de les afectades per la malaltia | Totes les ampolles de vi rosat que es venguin durant aquest mes al celler o a la botiga on-line destinaran el 50 % a la lluita contra el càncer de mama
Ramon Francas
01/01/1970
«El grup d'empreses d’Elies Gil factura uns 12 milions d'euros. Els seus vins es destinen, principalment, a la DO Catalunya i treballa per a les grans firmes del sector a Catalunya»
cava
01/01/1970
Vilarnau Brut Reserva ha estat reconegut amb el premi "Best Cava" i "Best Spanish Sparkling Wine" al concurs CSWWC, la cita amb el xampany i els vins escumosos de més prestigi a nivell internacional.
suro
Sergi Cortés
01/01/1970
Què és el TCA? Quantes ampolles tenen TCA o defectes del suro? | Investiguem una mica per veure què hi ha de cert i què hi ha de mite pel que fa als tant per cents d'ampolles amb TCA
Ramon Francàs
Saccharomyces cerevisiae | Wikipedia
Ramon Francas | 3 comentaris
01/01/1970
«un llevat seleccionat per als vins lliures -sense intervenció- o amb baixes dosis de SO2 per utilitzar ja des de la prefermentació? Com carai es menja això?»
L'actualitat, en breu
01/01/1970
Quina diferència hi ha entre guardar el vi a la nevera de la cuina o en una vinoteca? | Quins tipus de vinoteques hi ha al mercat i en què es diferencien? | Termoelèctriques, amb compresor, de doble temperatura... quina vinoteca hem d'escollir?
Curiositats
01/01/1970
Per què la mida estàndard de les ampolles de vi és de 75 cl? | Pot afectar la qualitat del vi la mida de les ampolles?
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Una vinya d'Abadal, a Horta d'Avinyó, on s'està fent la verema | Estefania Escolà
01/01/1970
La meteorologia també farà que la producció es vegi reduïda entre un 20 i un 25% respecte d'un any normal
La verema ha estat en general excel·lent | Eudald Masana Noya
01/01/1970
7 enòlegs valoren la collita d'enguany DO per DO | En general, la verema ha començat entre 10 i 20 dies abans respecte altres anys, la quantitat s’ha vist reduïda a causa de la sequera, però la qualitat del raïm és molt bona en totes les DO’s
01/01/1970
Els dies escollits per a les veremes són els dies 16 , 23 de setembre, i 7 d'octubre | La intenció és fer un cupatge de tres raïms diferents de cada una de les tres subzones de la DO Costers del Segre
Vista de la vinya de cala Jóncols que tot just s'ha veremat la primera setmana de setembre. | Foto: 6comunicació.
01/01/1970
Es va plantar fa dos any a la cala Jóncols i ha recollit 3.000 kg de raïm lledoner roig per a produir uns 1.900 litres de vi blanc
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
01/01/1970
Arrels del Vi BCN, La Festa de la Verema de la DO Empordà, NO se celebrarà el 7 d’octubre, a Barcelona
Saccharomyces cerevisiae | Wikipedia
Ramon Francas | 3 comentaris
01/01/1970
«un llevat seleccionat per als vins lliures -sense intervenció- o amb baixes dosis de SO2 per utilitzar ja des de la prefermentació? Com carai es menja això?»
01/01/1970
L’empresa Castlexperience s’ha posicionat entre els millors tours d’Espanya segons els usuaris de Tripadvisor de tot el món
01/01/1970
Reserva Real 2011, de la Família Torres, es el vi del Penedès millor considerat | Vuit vins de Torres se situen per sobre dels 90 punts en el seu tast de vins espanyols
01/01/1970
Més de 500 referències i 68 cellers a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona | Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a l'acord amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona
01/01/1970
El curs anirà a càrrec de Frederic Garrido Vilajuana premi Catalunya 2010 de fotografia- Premi Nacional 2013 de fotografia | El taller va dirigit a tots els amants de l’art que vulguin conèixer la fotogràfica contemplativa i que vulguin potenciar la seva creativitat | Tindrà lloc el 28 d'octubre, de les 9.30 a les 19.00 h
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa. | Cedida
01/01/1970
En serà la seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent
Sergi Cortés | 4 comentaris
01/01/1970
Els vins blancs del Priorat són grans desconeguts. El prestigi dels vins negres de la zona massa sovint ens han fet oblidar el potencial d'uns vins contundents però alhora elegants
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
01/01/1970
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) presenta un nou curs sobre enoturisme, en el marc de la seva formació continuada i en una aposta decidida per un sector creixent a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol
01/01/1970
El Congrés ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos
01/01/1970
Com han de ser les cartes de vi d'un restaurant? | El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ens ho explica | Recordeu que teniu descomptes als cursos de sommelieria del CETT si sou lectors de cupatges.cat
Sergi Cortés
01/01/1970
El sociòleg Lluís Tolosa posa al descobert 12 errors habituals en les propostes enoturístiques dels cellers i 12 alternatives per subsanar-los
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
01/01/1970
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Els restauradors després de presentar la iniciativa sobre terrasses | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
01/01/1970
El Gremi de Restauració presenta una iniciativa per obligar a tramitar la seva proposta de canvi de normativa
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
Barnabier | Barnabier
01/01/1970
Brasserie Flo, Barnabier i Restaurant 2007 a La Fuliola han estat els restaurants adherits amb els que hem conversat
01/01/1970
Descobreix com és l'interior dels dormitoris del restaurant garrotxí | Les imatges han tingut més de 2 milions de visualitzacions
Els finalistes i els premiats, juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes | Associació Vinícola Catalana
01/01/1970
Els restaurants Winsor, Ospi, Villa Retiro, La Boscana i Vicus guanyen els Premis Cartavi 2016 en la categoria A | Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca rep el premi especial d’aquesta edició
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
01/01/1970
Elaborat a partir de vinyes velles de la varietat autòctona Trepat, aquest vi de viticultura d’altura és la màxima expressió de la DO Conca de Barberà
01/01/1970
El popular presentador de Masterchef, i la també presentadora i actriu van rebre ahir al vespre el reconeixement de la Confraria del Cava
01/01/1970
Vilarnau Brut Reserva ha estat reconegut amb el premi "Best Cava" i "Best Spanish Sparkling Wine" al concurs CSWWC, la cita amb el xampany i els vins escumosos de més prestigi a nivell internacional.