El concert «Fem sonar la Patum» omple Sant Pere amb més de 400 persones

Els usuaris del Taller Coloma, els alumnes de diferents centres del Berguedà i la banda de l'EMMB toquen músiques de Patum de manera conjunta, en un concert inclusiu i democratitzador

Redacció
03 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:30h
Participants al concert Fem sonar la Patum.
Participants al concert Fem sonar la Patum. | EMMB
Unes 400 persones han omplert, aquest dissabte al migdia, la plaça de Sant Pere de Berga en un concert especial i emotiu. Una posada en escena conjunta d'uns 250 nois i noies integrants de la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), les escoles de Sant Joan, Santa Eulàlia, la Valldan, Gironella i Sant Salvador de Cercs i un grup de persones del Taller Coloma, que ha donat passes endavant per democratitzar la música, i fer-la arriba a tots els col·lectius.

El concert, sota la direcció de Jordi Sabata, ha fet vibrar per la feina feta fins el moment. Les escoles participants han treballat durant els darrers mesos dins del marc dels Superfilharmònics, mentre que la banda ha donat el toc de professionalitat i els usuaris del Taller Coloma han gaudit d'una experiència única, ara que, per altra banda, ja estan preparant, també, la seva particular festa.

El fet que es tractés de música de Patum, a més, ha donat un toc especial a l'acte, pocs dies abans de l'inici de la festa, i les sensacions patumaires s'han vist, escoltat i palpat en cadascuna de les notes, així com en la vestimenta dels participants. Tota una experiència, segons ja van precisar des de l'EMMB, que no només és enriquidora pels alumnes de les escoles i usuaris del Taller Coloma, sinó que també posa a prova els membres de l'EMMB, que han pogut veure aquesta posada en comú com un repte, amb un final explosiu. 
;
Arxivat a