Set empreses del Berguedà exploren vies d'exportació a Alemanya

L'ACEB organitza trobades amb la directora d'Innovació de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Alemanya

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:43h
L'ACEB organitza trobades perquè els empresaris puguin conèixer les possibilitats d'exportació a Alemanya.
L'ACEB organitza trobades perquè els empresaris puguin conèixer les possibilitats d'exportació a Alemanya. | Aida Morales
Set empreses del Berguedà s'entrevisten, aquest dimecres, amb la directora d'Innovació de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Alemanya, Teresa Puerta, per tal d'explorar noves vies d'exportació i col·laboració amb aquest país. Ho han fet dins del Pla d'Acció del club Pirineu Global que impulsa l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) des de fa tres anys, amb l'objectiu d'ajudar a la internacionalització de les empreses de la comarca, des de l'assessorament. 

Tal com ha explicat el president de l'ACEB, Josep Fígols, a NacióBerguedà, un els objectius és conèixer les "oportunitats de negoci" que hi ha més enllà de l'estat espanyol. Tot això, ha dit, és "molt positiu", ja que malgrat que la comarca té, majoritàriament, petites i mitjanes empreses, també n'hi ha d'altres que viuen un procés de creixement i que podrien arribar a implantar-se a nivell internacional. 

I és que, tal com ha afegit Puerta, la competitivitat passa per la internacionalització, i aquí Catalunya té, encara, camp  per córrer. "Originalment era un tema merament d'exportació del producte, però cada vegada va a més la cooperació a nivell d'innovació", ha explicat la directora de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Alemanya. Per això, ha encoratjat les empreses del Berguedà a crear producte innovador, per tal de diferenciar-se i obrir nous mercats amb aliances internacionals: "Per a l'expansió, és necessària una cooperació internacional". 
 

Trobada d'un empresari berguedà amb la directora d'Innovació de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Alemanya, Teresa Puerta. Foto: Aida Morales


Des d'ACCIÓ a Alemanya, ha remarcat, es treballa des de dues oficines a Berlín i Stuttgart, per tal d'ajudar projecte individuals i empreses d'innovació que vulguin obrir noves filials, trobar socis, ubicacions o en els processos legals. "Se'ls ajuda a connectar perquè no ho hagin de fer tot des de zero i sols", ha explicat. A més, ha especificat, hi ha molts projectes que se subvencionen des de Catalunya i, darrerament, també de manera bilateral des de Berlín. A Alemanya, a més, les empreses catalanes "tenen molt bona acollida", ha puntualitzat, i "no és difícil obrir mercat alemany pels productes catalans". 

En aquest sentit, ha remarcat, les exportacions catalanes a Alemanya superen els 5.000 milions d'euros, i més d'un 70% són de producte tecnològic. El sector més internacionalitzat és el de l'automoció, tot i que també el de la indústria química, de maquinària, i de material elèctric o electrònic. 
Arxivat a