El Tabal anuncia el compte enrere fins a Patum

La calor i el sol acompanyen la sortida del tabaler pels carrers de la ciutat | Una estela de nens i nenes fan cua per tocar

28 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 16:00h
El Tabaler el dia de l'Ascensió.
El Tabaler el dia de l'Ascensió. | Aida Morales
Pa-tum. El so del Tabal s'ha tornat a sentir aquest diumenge a Berga, recordant les poques setmanes que falten per a la festa berguedana. Una celebració, enguany, marcada per la polèmica a l'entorn de la comparsa dels Plens, la gestió de la qual serà assumida excepcionalment per part de l'Ajuntament de Berga. Però també una Patum, com sempre, plena d'energia i il·lusió. 

Malgrat el regust amargant que la festa està tenint aquestes setmanes a causa del debat obert, la sortida del Tabal pels carrers de la ciutat aquest diumenge, just després del Ple de l'Ascensió, ha tornat a ser un raig de llum. Les ganes i il·lusió dels petits que han acompanyat el tabaler, Xavier Prat, recordaven, una vegada més, que la Patum segueix sent màgica. 

Des de les 11.00 del matí, la plaça de Sant Pere s'ha anat omplint de gent i, una vegada ha finalitzat la sessió plenària on s'ha acordat per unanimitat fer Patum, l'himne de l'Àliga ha ressonat a la plaça. Acte seguit, els primers repics del Tabal han fet esclatar els aplaudiments. Dos sons inconfundibles que han obert l'estómac, han ajudat a canviar cares i han carregat piles a molts berguedans. 

Aquest any, a més, el sol i la calor han acompanyat els actes. Un fet que ha canviat radicalment la imatge que es recordava d'aquest dia l'any passat. Prat, de fet, ha pogut gaudir de la comparsa, recordant imatges radicalment diferents del seu traspàs.

A partir d'aquest diumenge, doncs, la Patum inicia el compte enrere. El seu so s'ha fet sentir arreu de la ciutat, i ara només caldrà esperar l'ordre dels esdeveniments. La Patum de la Pietat, la de la Llar Santa Maria de Queralt i els Quatre Fuets. Berga ja vibra al so del Tabal. 
 

GALERIA DE FOTOS del ple de l'Ascensió i la sortida del Tabal

 

Un grup de nens i nenes tocant el Tabal el dia de l'Ascensió. Foto: Aida Morales

Arxivat a